söndag, februari 28, 2010

Kalas, bus & spel i helgen

Helgen har varit intensiv med ytterligare ett barnkalas. I lördags var jag hos en dagiskompis i Djursholm som hade bjudit hem hela min förskoleklass. Himla kul men jag var hur trött som helst nÀr jag kom hem. Jag hade köpt en Bkugan i present. Men sedan Ängrade jag mig nÀstan att jag gav bort den eftersom det var precis en sÄdan som jag sjÀlv ville ha.

BÄde idag och igÄr har det varit ganska sÄ mycket TV-spel. I veckan fick jag ett nytt Walli-spel av pappa. Superkul men ganska sÄ svÄrt sÄ pappa mÄste vara med och spela ocksÄ.

I dag söndag har vi varit ute och lekt i den blöta snön. Byggt snögrotta och en snögubbe med potatisögon och napp. PÄ kvÀllen var vi hem till vÀnner hÀr i nÀrheten pÄ middag. Kul, men bÄde Ella och jag vart vÀldigt trötta, pÀronen med tror jag.
Lucas

fredag, februari 26, 2010

Mysfredag

Idag Àr det mysfredag med mamma. PÄ förmiddagen var vi i stan och fixade lite Àrenden. Vi Äkte tunnelbana och Ät sedan hamburgare pÄ Donken. Vi smet Àven in pÄ den stora leksaksaffÀren i Gallerian. DÀr kollade vi pÄ massor av fina leksaker. PÄ vÀg hem trÀffade vi Emma frÄn landet. Hon var i stan med sin mamma och nya lillasyster, Sofia. Lillasyster har vi inte trÀffat tidigare sÄ det var kul att se henne. Det lÀr bli livat pÄ landet i sommar. Nu ligger vi och vilar en stund i vagnen innan det Àr dags att gÄ pÄ barnkalas.
Lucas & Ella

onsdag, februari 24, 2010

Ella & Lucas rum










Mera smycken!


Det hÀr halsbandet och armbandet har jag gjort alldeles sjÀlv pÄ dagis. Jag gillar smycken och jag gillar att pyssla. Himla trendigt & design a la Ella!
Ella

söndag, februari 21, 2010

Smycken

Mitt favorit stÀlle just nu Àr inne i mammas walk in closet. DÀr har hon en lÄda med massor av fin smycken. Jag Àlskar att stÄ dÀr och prova smycken. Jag har lÀrt mig att slÀpa dit en pall och jag kan Àven lÄsa upp lÄset till lÄdan. Sedan Àr det fritt fram att prova smycken och klockor. Det bÀsta Àr om mamma Àr upptagen med nÄgot för dÄ hinner jag nÀstan ta pÄ mig alla smycken innan hon mÀrker nÄgot. Himla lovely!
Ella

fredag, februari 19, 2010

Ellas namnsdag!

Idag Àr det Ella. Det har vi firat. Jag har gjort ett fint halsband med hud-, katt- och andra djurpÀrlor till Ella. Av pappa fick hon en fin rosa djurgÄrdsklÀnning. Jag tror hon blev speciellt glad för halsbandet för hon har haft pÄ sig det hela dagen.

För övrigt idag har vi haft hemma fredag med pappa. Jag passade pÄ att sova en stund (2,5 h) medan pappa och Ella var pÄ tomten och skottade bort all snö som kommit. Sedan var Ella trött efter all snöskottning sÄ dÄ sov hon ocksÄ en liten stund (3 h). Efter all vila gick vi till bibblan och lÄnade böcker. Sedan var det handling inför helgen. Efter det sÄ mötte vi upp mamma vid tunnelbanan. En himla bra dag! Det Àr skönt att fÄ vara hemma och vila upp sig lite frÄn dagis.
Ha en toppen helg! Lucas

söndag, februari 14, 2010

Alla hjÀrtans dag & massa bilder frÄn helgen

Ella kollar sÄ att allt har kommit pÄ plats i mammas walk-in-closet. Fredagen spenderades pÄ Ikea dÀr det bla inhandlades nya lÄdor i trÀ.
Jag pysslar med lite nya prylar frÄn Ikea. Bla en ny sax som klipper vÄgit.

Ella och jag leker med Lego pÄ mitt rum. Vi leker ganska sÄ bra tillsammans nu.

Ella kryper in i en koja som mamma byggt av Ikea kartonger. Superkul att leka i!

Present!

Eftersom det Àr Alla HjÀrtans Dag sÄ fick jag en present av mamma. Ett pyssel kit med min favorit Bilar!

Ella och pappa bakar bullar. Ella hittar mest pÄ hyss som att försöka klÀttra ner i diskhon och bada fötterna.

VÄra trevliga vÀnner kom över pÄ en bit mat pÄ söndags kvÀllen. Till efterrÀtt blev det nygrÀddade kanelbullar.
Lucas

onsdag, februari 03, 2010

Ny konst pÄ vÀggen


Idag har mamma ramat in en fÀrgglad teckning som jag har mÄlat pÄ dagis. Den har hÀngt upp satt pÄ kylskÄpet ett tag men mamma gillar den sÄ mycket sÄ hon har ramat in den. Nu hÀnger den i matsalen.
Lucas

tisdag, februari 02, 2010

Lampan ska vara tÀnd...

Mamma och pappa har Àntligen fattat att jag vill ha min lilla myslampa i fönstret tÀnd nÀr jag ska sova för natten. Helst ska den vara tÀnd hela natten, för om jag vaknar pÄ natten sÄ kÀnner jag mig trygg och kan hitta nappen utan att hojta pÄ mamma och pappa. SÄ efter den hÀr upptÀckten sÄ sover alla mycket bÀttre!
Ella