söndag, november 29, 2009

Brunch & Hockey

Idag var vi ivÀg och Ät brunch pÄ ett stÀlle i Vasastan tillsammans med nÄgra vÀnner. TrÀffade bland annat Isabelle frÄn SkÄne som Àr uppe och hÀlsar pÄ. Jag och Ella Ät massa gott pÄ brunchen. Det var ganska sÄ stojigt med alla barnen. Ella sprang efter Bastian som Àr 2 Är hela tiden. Han var lite busig. Han lyckades tutta eld pÄ ett par servetter sÄ att det började brinna ganska mycket vid vÄrt bord och precis innan vi skulle gÄ sÄ krossade han nÄgra glas ocksÄ. Men det var en lyckad trÀff. Efter brunchen var det snabba puckar hem och byta om till min nya hockeyutrustning som pappa köpt tidigare i veckan. Det blev lite brÄttom eftersom allmÀnhetens Äkning inte Àr sÄ lÀnge pÄ vallen. Nere pÄ vallen trÀffade jag min kompis Melvin som var dÀr och trÀnade hockey Han visade mig hur man ska Äka. Det var ju först gÄngen som jag testade. Det gick riktigt bra.

NÀr pappa och jag kom hem efter skridskoÄkningen hade mamma och Ella fixat adventsfika med glögg, lussekatter och pepparkakor. Himla smarrigt.

KvÀllen avslutades med att min kompis Adam kom över och lekte lite men dÄ var jag ganska sÄ trött.
Lucas

mÄndag, november 16, 2009

Bajsa pÄ pottan


Idag har det bajsats pÄ pottan hÀr hemma. Men det Àr inte Lucas som har bajsat dÀr utan jag. Jag har spanat in att Lucas brukar kissa pÄ pottan sÄ idag nÀr jag skulle göra #2 gick jag och hÀmtade pottan och satta mig pÄ den och tryckte lite. Jag hade dock blöjan pÄ mig eftersom pappa inte hade fattat att jag hade tÀnkt att bajsa. Efter Ät frÄgade Lucas pappa om jag skulle fÄ bruna bÀrjan bilen eftersom jag hade bajsa pÄ pottan. Men pappa sa att det bara gÀllde Lucas. Typiskt!
Ella

söndag, november 15, 2009

En toppen helg

Helgen har verkligen varit toppen. I fredags hade pappa, Ella och jag mysfredag hemma. Mamma och pappa har infört ett nytt belösningsschema hÀr hemma. Om jag Àr duktig och sköter mig och klÀr pÄ mig varje dag sÄ fÄr jag vÀlja en Bilar bil pÄ leksaksaffÀren pÄ fredagar. I veckan som var skötte jag mig mycket bra med undantag frÄn en dag sÄ i fredags gick jag med pappa till leksaksaffÀren och valde en bil. Det blev den lilla blÄ gaffeltrucken Guido.

I lördags besökte jag Tekniska museet tillsammans med mamma. Vi hade det jÀtte mysigt. Vi gick runt och tittade pÄ ryndutstÀllningen samt alla gamla bilar och flygplan. LÀngst in pÄ museet var ett stort lekland med massor med roliga saker. Efter att ha sprungit runt dÀr ett tag sÄ gick vi och fikade i restaurangen

I dag söndag har jag varit pÄ gympa pÄ förmiddagen och pÄ eftermiddagen har jag haft besök av min bÀsta kompis David frÄn dagis. Mamma och pappa hade bjudit över hela hans familj pÄ middag. Vi hade en supertrevlig kvÀll allihop.

gÄsP... Nu Ă€r jag trött av all lek:-)
Lucas

onsdag, november 04, 2009

Hemma med Pappa

Nu har mamma börjat jobba, sÄ nu Àr det pappa som Àr hemma med mig. Han fÄr Àven ta över ansvaret för bloggen sÄ förvÀnta er inte alltför mycket uppdateringar.
IgÄr var jag och pappa pÄ Netonnet's lagershop i Veddesta, halvkul tyckte jag, helkul tyckte pappa som köpte en ny multifjÀrr.

Nu har vi precis kommit hem frÄn Julia och Stefan. Himla trevligt, mÄnga roliga leksaker och sÄ bjöd farbor Stefan pÄ kycklingköttbullar.


Ella

söndag, november 01, 2009

Övernattning

Jag har sovit borta i helgen för första gÄngen utan mamma och pappa. Jag sov över hos mormor och morfar och det gick toppen bra. Jag skötte mig exemplariskt och de med. Lucas fick vara med farmor och Bosse i helgen. Mamma och pappa var hemma och vilade upp sig för nÀsta vecka blir det ombytta roller, mamma ska jobba och pappa ska vara hemma.
Ella