torsdag, april 30, 2009

Valborg

HÀr hemma har det varit grillfest. Jenny och Daniel har varit hÀr med Jakob. Adam och David hade Äkt till sin mormor och morfar sÄ jag fick leka med Jakob. Det gick bra det ocksÄ. Efter massa god mat sÄ blev det en hel del lek. Vi gick aldrig ut och tittade pÄ nÄgon eld eftersom det var lite kyligt men man kunde se fina fyrverkerier frÄn fönstret hemma.
Lucas

SandlÄdan Àr invigd


Nu Àr sandlÄdan invigd. Det Àr verkligen toppen att ha en sandlÄda pÄ tomten. NÀr mamma kom och hÀmtade mig frÄn dagis sÄ Äkte vi direkt till Mörby centrum för att inhandla en spade med lÄngt skaft. Vi hittade Àven en annan fin sandlÄde pryl som vi köpte.


Lucas

Cirkus


Jag har lekt med min cirkus idag som jag fick i doppresent av morbror Jonas. Den Àr himla rolig att leka med.
Ella

Morgonsnack med Ella

Jag vaknar ganska tidigt pÄ morgonen. Vanligast Àr att jag slÄr upp mina smÄ blÄ klockan 06:00. Men idag var det lite tidigare klockan 05:15. DÄ ligger jag oftast och snackar för mig sjÀlv en stund. Om jag ligger i spjÀlisen sÄ försöker jag ta mig ur den pÄ alla sÀtt och vis och ligger jag i mammas och pappas sÀng sÄ kryper eller rullar jag mot sÀngkanten för att komma ner pÄ golvet.

Med allt pladdra som sker pÄ morgonkvisten har jag övat upp mig sÄ jag kan nu ropa bÄde pÄ mamma och pappa. En tant pÄ tunnelbanan blev mycket förvÄnad igÄr nÀr jag bestÀmt sa mamma. Tanten frÄgade mamma hur gammal jag var och hon sa 7 mÄnader och dÄ tyckte tanten att jag var riktigt tidig. Mamma och pappa börjar bli vana för jag Àr tidig med det mesta.
Ella

onsdag, april 29, 2009

DepÄstopp

HÀr hemma leker vi fortfarande rollekar. Jag Àr Blixten och Ella Àr Luigi (lilla gula trucken). Efter ett tufft racinglopp med flera varv runt vardagsrummet, matsalen, hallen och köket sÄ var det dags för ett depÄstopp för att tanka och fylla pÄ olja. I depÄn serverades det idag qinoasallad och röktlax med bubbelvatten. Supersmarrigt för en hungrig Blixten! Efter middagen var det dags för lite garagebygge pÄ mitt rum.
Lucas


Lucas: Mamma, jag vill ha en dubbeldata.
Mamma: Vad Àr det?
Lucas: Det Àr en data uppe och en data nere.
Mamma: Jaha.
Lucas: Var Àr min data?

Babysandaletter

Mamma och jag har varit till stan en snabbis för att utrÀtta lite Àrenden. Vi var bland annat till Mammornas med en stor kasse med mammas gamla gravidklÀder. Mammornas Àr en secondhandaffÀr som sÀljer gravidklÀder och amningsklÀder.

Jag har börjat dricka vÀlling nu. Det Àr ganska sÄ gott och sÄ blir jag riktigt mÀtt och nöjd. Drog en vÀlling precis innan vi skulle till stan sÄ jag sov sött i vagnen hela tiden.

Idag har jag pÄ mig mina nya sandaletter samt matchande spindel strumpbyxor.
Ella


tisdag, april 28, 2009

Ellas trÀnings DVD

video

HÀr Àr ett smakprov pÄ min trÀnings DVD.
Ella

En populÀr hund!

Jag har norpat Ät mig brorsans hund. Jag vet det Àr hans men nu nÀr han Àr pÄ dagis sÄ passar jag pÄ att lÄna den lite, den Àr ju sÄ himla god att tugga lite pÄ.
Ella

Ella böcker

Jag har hittat tvÄ fina böcker som jag önskar mig. De handlar om mig!
Ella

mÄndag, april 27, 2009

Ormar

PÄ vÀgen hem frÄn dagis sÄ sÄg vi en orm. Ganska sÄ stor sÄ det var lite lÀskigt. Förra Äret blev jag biten av en orm pÄ dagis och det kommer jag fortfarande ihÄg. NÀr vi nÀstan var hemma sÄ trÀffade jag min dagiskompis Alva utan för hennes hus. Vi stannade dÀr ett tag sÄ vi kunde leka i hennes sandlÄda. Ella fick snacka med Alvas lillebror Malte.
Lucas

VÀl hemma var det dags att byta dagens ord. Det blev sÄ klart ORM!

söndag, april 26, 2009

Grillning & ny sandlÄda

Hela dagen har vi varit ute i trĂ€dgĂ„rden och fixat och donat. Jag har spelat golf och kört min moppe medan mamma och pappa har kört lövsug och röjsĂ„g. PĂ„ eftermiddagen var vi ivĂ€g och köpte en sandlĂ„da till mig som jag ska fĂ„ ha pĂ„ tomten. Äntligen sĂ€ger jag. De lovade ju en redan förra vĂ„ren.

PÄ kvÀllen kom mormor och morfar över och grillade med oss. Morfar hjÀlpte ocksÄ till att skruva ihop min nya sandlÄda. Nu Àr det bara lite roliga leksaksbilar och traktorer som saknas för att det ska bli kul att leka i den.
Lucas

lördag, april 25, 2009

GĂ€vletripp

Hela familjen har varit till GÀvle under dagen och besökt gammelmorfar. Först var vi pÄ stan och lunchade och fixade nÄgra Àrenden. Sedan var vi hem till gammelmorfars hus och fikade med honom och dÀrefter Äkte vi till hans nya lÀgenhet som ligger precis vid stationen. Det var kul att fÄ trÀffa honom men roligast var noga att leka med farbror Per och gÄ ner i gammelmorfars gillestuga och leta efter spöken.

NÀr vi satt och fikade hos gammelmorfar sÄ reste sig Ella för första gÄngen sjÀlv. Hon dorg sig upp mot en fÄtölj.

PÄ hemvÀgen besökte vi Bolugneskogen dÀr det finns massor med lekmöjligheter för barn. Det var toppen att fÄ springa av sig innan det var dags att Äka hem.
Lucas


fredag, april 24, 2009

Fredagsmys

Äntligen fredag och helg! Det har varit mycket utevistelse pĂ„ dagis idag. Jag var ganska sĂ„ trött nĂ€r mamma och Ella kom och hĂ€mtade sĂ„ jag ville gĂ„ direkt hem. Hemma fixade mamma god fredagsmiddag medan jag och Ella Ă„kte runt i vĂ„ra bilar. Det Ă€r verkligen superkul att ha nĂ„gon att leka med.

Dagens ord Àr GLASS, mycket passande med tanke pÄ att det Àr sÄ fint vÀder ute. Jag har dessutom Àtit tvÄ glassar idag! Det Àr ju fredag och dÄ fÄr man det!


Innan nattningen sÄ spelade jag lite dataspel. Jag tycker Bompawebben Àr superbra. Jag har blivit en riktig hejare pÄ att spela.
Lucas

torsdag, april 23, 2009

1 1/2 vÀlling och en skÄl gröt

KvÀllen har fortlöpt utan problem trots att mamma varit borta hela kvÀllen. Jag som i vanliga fall ammar ganska sÄ mycket pÄ kvÀllskvisten fick nöja mig med gröt och vÀlling. Pappas nattning med vÀlling gick precis lika bra som mammas tutte :-)

Ella

Shopping

Mamma och jag har varit ivÀg pÄ en liten shopping tur idag. Jag behövde en sommarjacka. Först hade mamma tÀnkt att jag skulle fÄ ta brorsans gamla men den var för stor och passar kanske till hösten. SÄ vi köpte en rosa skaljacka frÄn PoP.

Till Lucas köpte vi ett par shorts och en t-shirt frÄn Mexx till den stundande sol och badsemestern. Jag fick Àven en lite kofta frÄn Mexx.

Snart kommer farmor över för att sitta barnvakt. Mamma ska bort ikvÀll.


Ella

Ella gillar...

Det hÀr gillar jag just nu:
  • Busa med Lucas
  • Leka med Lucas leksaker, speciellt hans röda Blixten bil som jag egentligen inte fĂ„r lĂ„na
  • Bada sĂ„ att det stĂ€nker jĂ€ttemycket
  • Springa runt i min gĂ„bil
  • Lyssna pĂ„ babymusik
  • Äta gröt och majsbĂ„gar
  • Sitta upp, gillar absolut inte att halvligga bakĂ„t
  • Åla/krypa/rulla sĂ„ att jag kommer framĂ„t
Jag gillar inte:
  • att ligga pĂ„ mage
  • att Lucas tar mina leksaker
  • att byta blöja
  • att vĂ€nta pĂ„ att gröten ska bli klar

Ella

onsdag, april 22, 2009

6 mÄnaders kontroll

Jag har varit pÄ 6 mÄnaders kontroll idag med mamma. NÀr vi satt i vÀntrummet och vÀntade pÄ vÄr tur sÄ fick jag en leksakstelefon att leka med. Jag hÀrjade runt dÀr i vÀntrummet och skulle bort till den stora leksakslÄdan och titta pÄ fler roliga saker. NÀr doktorn kom ut och ropade upp oss sÄ trodde han först att det var 10 mÄnaders kontroll eftersom jag Àr sÄ himla framÄt men mamma rÀttade honom och sa att det Àr 6 mÄnaders kontroll. I allafall sÄ fick jag godkÀnt med rÄge.

Det blev lite vÀgning och mÀtning ocksÄ. Vikt: 7795 gram LÀngd: 67,3 cm. Jag vÀger lika mycket som brorsan gjorde nÀr han var 3 mÄnader med en diff pÄ 75 gram.
Ella

tisdag, april 21, 2009

Bild + text

Mamma har gjort bilder med tillhörande text till för att jag ska lÀra mig bokstÀver och ord. Grejen Àr att jag fÄr vÀlja en bild och sedan letar vi rÀtt pÄ texten till bilden. Vi sÀtter upp bilden + texten pÄ kylskÄpet och har det uppsatt dÀr nÄgra dagar. Förhoppningsvis sÄ lÀr jag mig ordet pÄ bilden med denna metod. Dagens ord som jag har valt Àr sax.
Lucas

Dockteater & brödbak

PÄ dagis idag hade vi besök av en dockteater. Alla barnen frÄn alla avdelningarna samlades i gympahallen och dÀr visades förestÀllningen. Efter Ät fick alla en fin pinn att ta med hem.

Efter dagis sÄ bakade jag och mamma bröd. Superkul att köra elvisp. TyvÀrr var man tvungen att vÀnta lÀnge för att brödet skulle jÀsa men nÀr det vÀl var fÀrdig grÀddat var det vÀldigt gott.
Lucas

mÄndag, april 20, 2009

After dagis

Efter dagis idag sÄ gick vi till lekparken och lekte. Det var fullt med barn dÀr. Jag, Ella och mamma Äkte rutschkana. Superkul! Ella Äkte för första gÄngen och tyckte det var kul hon med. Sedan gungade bÄde Ella och jag innan det var dags att gÄ hem och Àta middag.
Till middag hade mamma gjort köttbullar och tortellini. Ella fick gröt. I ett obevakat ögonblick fick Ella tag pÄ skeden och tallriken med gröten och stÀnkte ut allt pÄ vÀggen och golvet. Samtidigt satte jag tre köttbullar i halsen sÄ att jag inte fick nÄgon luft. Mamma fick syn pÄ det och sprang fram och tryckte pÄ min mage. Tillslut sÄ hostade jag upp köttbullarna och sedan krÀktes jag över hela tallriken Jag blev jÀtteledsen över att jag krÀkts men mamma sa att det inte gjorde nÄgot utan att det var bra. Sedan fick jag en glass. Sedan hjÀlpte jag mamma att skura och moppa i köket.
NÀr vi precis var klara med stÀdningen kom pappa hem frÄn jobbet. Och gissa vad han hade med sig hem. En SNORIS! (snowracer). Snorisen hade han fÄtt av en pÄ jobbet vars barn hade blivit för stora för den. Himla kul för nu har jag och Ella varsin. Ser fram emot nÀsta vinter redan.

Lucas

söndag, april 19, 2009

Helikoptertur pÄ Ica Maxi

Storhandling pÄ Ica Maxi med hela familjen. Eftersom jag skötte mig sÄ bra i butiken fick jag Äka helikopter innan vi Äkt hem. Himla kul! Ella satt och gnÀllde i babyskyddet hela tiden tills mamma lyfte upp henne och hon fick sitta upprÀtt i kundvagnen.

Lucas


lördag, april 18, 2009

Middag & SingStar

Hela familjen har varit ivÀg pÄ middagsbjudning. Jag och Ella fick trÀffa vÄra kompisar Hugo och Alicia. Adam, David och Jakob var ocksÄ dÀr. Det bjöds pÄ god mat och dricka men jag var inte sÄ intresserad av att Àta eftersom Hugo har sÄ mycket roliga leksaker. Han har alla Blixten bilar och Mac lastbilen. Tur att jag hade min fina Blixten skjorta som mamma köpt till mig. Efter att jag lekt ett bra tag i Hugos rum upptÀckte jag att Alicia hade ett fint Pippi hus i sitt rum som jag och Adam lekte med en lÄng stund. Ella gillade att leka med Alicias princesslott. Efter mycket lek blev vi ganska sÄ trötta sÄ dÄ tog vi en paus och tittade pÄ Madagaskar 2 och Ät saltapinnar och drack bubbelvatten. Innan vi Äkte hem sjöng jag och Hugo SingStar. Hugo Àr en riktig rockkille och hans favorit Àr Europe med The Final Countdown fast han sjunger "itŽs the final kenta".
Lucas

FramÄt marsch

Jag har börjat ta mig framÄt! Först sitter jag sedan stÀller jag mig i krypstÀllning och kryper ett steg sedan sÀtter jag mig igen och sedan gör jag om proceduren tills jag kommit fram till mitt mÄl. En annan teknik jag har Àr att rulla men dÄ vet man inte riktigt var man hamnar.

Kolla in bilden pÄ mig i brorsans gamla ubÄts pyjamas frÄn PoP.

Ella

fredag, april 17, 2009

Tjejer i rosa

Idag Àr mamma och jag rosa tjejer. Fast det brukar vi vara ganska sÄ ofta men idag har vi likadana tröjor frÄn Gant med blÄjeans till.

Ella

Dagis Àr stÀngt

Idag Àr dagis stÀngt vilket innebÀr att jag Àr hemma med mamma och Ella. Jag har varit ganska sÄ trotsig och satt mig pÄ tvÀren en hel del under dagen. PÄ förmiddagen sÄ var vi i lekparken och det var ganska sÄ trevligt. Vi hade korvmackor och Festis med oss. Ella fick pröva att gunga för första gÄngen och det gillade hon. Efter lunch sÄ Äkte jag till mormor och morfar för att följa med dem ut till landet. Hoppas att Emma Àr dÀr sÄ vi kan leka igen.
Lucas



torsdag, april 16, 2009

Business meeting

Jag har varit med mamma pÄ jobbmöte och middag pÄ eftermiddagen och kvÀllen. Som vanligt sÄ skötte jag mig exemplarisk. Under mötet som var ca 2 timmar satt jag in min vagn och tuggade pÄ mina nya gympadojor. I slutet av mötet blev jag lite rastlös och blev dÄ nedslÀpt pÄ golvet. DÄ hasade jag runt och skulle försöka fÄ tag pÄ folks skor och stövlar. Efter mötet serverades det middag. Jag fick sitta i en barnstol men det serverades ingen barnmat sÄ det var tur att jag hade Àtit gröt innan. Vid förrÀtten satt jag fint i min barnstol men sedan vid huvudrÀtten blev jag lite trött och ville sitta i mammas knÀ och sedan somnade jag sött i min vagn.



Nu Àr vi hemma och jag har vaknat och Àr inte alls trött utan försöker att öva pÄ mina krypfÀrdigheter.

Ella

onsdag, april 15, 2009

Clas Ohlsons katalogen

Clas Ohlsons katalogen tycker jag Àr riktigt bra. I slutet av katalogen finns det leksaker. Idag upptÀckte jag att det fanns Blixten bilar och en leksaksmatta med Blixten. HÀftigt! Jag visade mamma och sa att jag önskade mig en sÄdan tills jag fyller Är.

Lucas

Kalas med riktig tÄrta




Efter dagis sĂ„ var det det kalas hos faster Janna. Hon bjöd pĂ„ supersmarrig middag och TÅRTA.

Lucas





Grattis Janna!

Idag fyller faster Janna Är. Hon fÄr en liten mjuk tÄrtbit frÄn Bombadill sÄ hÀr pÄ morgonkvisten frÄn oss.

Lucas & Ella

tisdag, april 14, 2009

Presentinköp pÄ NK

Mamma och jag har varit pÄ NK en svÀng idag för att inhandla lite presenter till folk som fyller Är snart. Jag skötte mig exemplariskt. Vi letade ocksÄ keps till Lucas samt att mamma köpte en bikini. Lunch hann vi ocksÄ med innan det var dags att Äka hemÄt. Mamma var förbi sin favorit handvÀskaffÀr men dÄ hade jag redan somnat och sov sött hela vÀgen hem.
Ella

mÄndag, april 13, 2009

Sniglar & maskar i min vagn

Idag har jag plockat sniglar och daggmaskar i trÀdgÄrden och lagt i min lila vagn. Jag försökte locka fram sniglarna ur skalet för att klÀmma och kÀnna pÄ dem men det var inte alltid det lyckades sÄ dÄ tog jag till den hÄrda metoden och tramade pÄ dem. Kanske inte sÄ snÀllt men vad ska man göra nÀr man vill se pÄ snigeln.
Lucas

GrillpremiÀr


IkvÀll har det varit premiÀr för grillen.Pappa grillade medan jag satt i en solstol och sov. Det vart BBQ-glacerad flÀskfilé med rÄris, sallad och bearnaisesÄs. Till det drack jag bubbelvatten. Supersmarrigt tyckte alla.

Lucas

lördag, april 11, 2009

PÄskafton pÄ landet

PĂ„skharen har varit i skogen och gömt pĂ„skĂ€gg. Det var fullt med pĂ„skĂ€gg bakom vĂ„ran stuga pĂ„ landet. Jag hittade ett litet Ă€gg och tvĂ„ stora samt ett paket. Äggen var fulla med leksaker, godis och pyssel. I paketet var det ett par tuffa solbrillor.
Min kompis Emma var ocksÄ pÄ landet sÄ vi kunde leka. Himla kul med en kompis som bor sÄ nÀra att jag kan gÄ dit sjÀlv. Vi lekte vid stranden och i skogen och sÄ fiskade vi. Men det blev inge napp. BÀttre fiskelycka nÀsta gÄng :-)
Lucas



torsdag, april 09, 2009

Junibacken del 2

Det har varit en magisk dag med faster Janna och farmor pĂ„ Junibacken. Jag har fĂ„tt ringa pĂ„ hos Alfons Åbergs, gĂ„ in i hans hus och se hur han bor. Testat Mulle Mecks motorcykel och hĂ€ngt i Trazans djungelkoja. Sett teaterförestĂ€llning med Pippi LĂ„ngstrump och tjuvarna Dunder-Karlsson & Blom. Jag fick ocksĂ„ Ă„ka sagotĂ„get och efter den upplevelsen sĂ„ vart det bus i Ville Villekulla. DĂ€r Ă„t vi Pippi pannkakor och drack sockerdricka.
Tack för en superhÀrlig dag!
Lucas

Junibacken


Just nu befinner jag mig pÄ Junibacken med farmor och faster Janna, Äterkommer med en utförligare rapport.

Lucas

Morgonmys och Ellas outfit

Idag Àr det ledigt frÄn dagis eftersom det Àr pÄsklov. Innan farmor och faster Janna kom och hÀmtade mig sÄ hann jag och Ella leka lite med lego pÄ mitt rum.

Lucas

Ellas outfit: Lila manchesterklÀnning frÄn Mexx, rosa H&M body och grÄ Gant strumbyxor.

onsdag, april 08, 2009

Shit pomfritt



Innan jag skulle gÄ och lÀgga mig höll jag pÄ och hoppade frÄn min sÀng och ner pÄ en madrass pÄ golvet och dÄ ropade jag shit pomfritt. Mamma blev helt stÀlld och hörde först inte riktigt vad jag sa sÄ hon kom in rusande i mitt rum och frÄgade vad jag sa. DÄ ropade jag det Ànnu högre SHIT POMFRITT.
Lucas

Andjakt

Idag har jag fördrivit tiden med andjakt i köket. Himla skoj! Jag brukar Àven ta ett varv i köket och försöka dra i sladdar samt riva ner teckningar som sitter pÄ kylskÄpet.
Ella

video

Chokladharar, pÄskpyssel och plantering

Mina fröknar pÄ dagis fick idag varsin chokladhare eftersom de Àr sÄ gulliga! PÄ dagis har det pÄskpysslats hela veckan. Resultatet ser ni nedan. Efter dagis vart det trÀdgÄrdsarbete, golfspel och grÀsklippning med min lilla grÀsklippare. Jag hjÀlpte mamma att plantera perenner och ett litet videtrÀd i en kruka.

Lucas


Glad PĂ„sk!

Önskar Lucas & Ella


Dagis outfit

Jag vaknade tidigt i morse och gick ner för att se om nÄgon annan vaknat men icke sÄ jag somnade pÄ soffan. NÀr pappa vakande nÄgon timme senare blev han förvÄnad över att hitta mig sovande i soffan. Lite lek innan dagis hann jag och Ella med i morse innan det var dags att gÄ ivÀg.

Lucas


Dagis outfit:
Lucas: Skiftnyckeltröja frÄn PoP och matchande mysbrallor frÄn PoP.
Ella: rosa och vit randig Katvig body och rosa mjukisbyxor frÄn Name it.

tisdag, april 07, 2009

PlutthÀmtning och nattens outfit

NÀr jag och mamma kom och hÀmtade Lucas frÄn dagis sÄ var han supertrött. Han hade inte vilat pÄ dagis. Mamma har sagt att det Àr bra om han inte vilar/sover pÄ dagis eftersom han har svÄrt för att somna pÄ kvÀllen. PÄ vÀg hem sÄ somnade Lucas i vagnen och sov drygt tvÄ timmar. TrÄkigt tyckte jag eftersom jag ville leka med min storebror. Nu klockan Ätta pÄ kvÀllen Àr han ute och spelar fotboll och cyklar trehjuling.
Ella

Nattens outfit för mig: bodysuit med bruna elefanter frÄn SmÄfolk.

Dagens outfit inne & ute

Inne har jag pÄ mig turkos pingvin body frÄn Molo och rosa byxor frÄn Zara. Ute har jag pÄ mig min fina grÄ stjÀrnmössa frÄn Kik-Kid, min ullfluffiga rosa flees frÄn Arctic Kid och pÄ mina smÄ fossingar har jag sÄ klart mina rosa Puma dojor.

Ella

mÄndag, april 06, 2009

Rollekar

HÀr hemma leker vi rollekar hela tiden. Jag Àr oftast Bamse, Ella Husmusen, mamma Katten Jansson och pappa Vargen. Men igÄr bestÀmde jag att det fick vara slut pÄ Bamse ett tag sÄ nu leker vi dagis hÀr hemma. Jag Àr Adéle, mamma Àr Frida, pappa Àr Tindra och Ella Àr vÄr fröken Johanna. Mamma och pappa kan tycka att det blir lite virrigt ibland men jag har stenkoll.
Lucas

Mellis

Har Àtit mellis precis. Det blev pÀron och banan yoghurt. Smarrigt var det. Nu sitter jag i brosans rum och leker med hans lego. Det gÀller att passa pÄ innan han kommer hem frÄn dagis. Snart Àr det PlutthÀmtning!
Ella

Jag trivs bÀst i förorten

Mamma och jag var en svÀng till stan för att fixa nÄgra Àrenden pÄ förmiddagen. Jag var verkligen inte sÄ pigg pÄ att gÄ i affÀrer. Jag ville varken ligga eller sitta i min vagn. Jag ville helst bli buren, sÄ det blev bara en butik vi var inne i innan mamma tröttnade pÄ mitt kinkande. PÄ t-banan hem sÄ flörtade jag och var hur glad som helst i alla mÀnniskor som snackade med mig. Sen nÀr vi kom hem till förorten och jag hörde fÄgelkvitter dÄ somnade jag direkt. Skönt!

Ella

Dagens outfit

Idag har jag pÄ mig rosa volangbody frÄn MeMini och grön knickersbyxa frÄn Mexx.
Ha en trevlig mÄndag! Ella

söndag, april 05, 2009

Cykeltur med polarna

Har varit ute en svÀng pÄ trehjulingen pÄ förmiddagen tillsammans med Adam och David. Jag fick pröva deras stora cyklar men tyckte faktiskt att min trehjuling gick bÀttre. Efter ett tag tyckte vi det blev lite ruggigt att vara ute i regnvÀdret sÄ vi gick in till mig och lekte lite. Mamma hade fixat lunch till alla barnen, korvslantar med makaroner, mums! Ella passade pÄ att leka med Jakob under tiden. Snart Àr det dags att Äka till barngymnastiken.
Lucas

lördag, april 04, 2009

Pelle svanslös i Uppsala

PÄ eftermiddagen Äkte hela familjen till Uppsala. Egentligen skulle vi trÀffa en kompis till pappa och hans familj men de hade blivit sjuka. IstÀllet sÄ besökte vi farfar. Jag och farfar var pÄ ett museum och kollade in Pelle svanslös medan mamma, pappa och Ella tog en promenad pÄ stan. Sedan vart det fika hos farfar och sÄ byggde Ella och jag lite tÄgbana innan det var dags att Äka hemÄt.
Trevlig lördag allesammans!
Lucas


VÄrstÀdning i trÀdgÄrden

PÄ förmiddagen har vi vÄrstÀdat pÄ tomten, det blev fem stora sÀckar med löv och dÄ har vi bara rÀfsat halva tomten. Jag kollade mest in mina sommarprylar som fanns i boden. Spelade golf, sparkade lite fotboll och Äkte pÄ min lilla moped. Sedan tog vi en paus i solen med lite fika.

Lucas



Dagens outfit. Ella: MörkgrĂ„ plyschklĂ€nning frĂ„n ÅhlĂ©ns, rosa body frĂ„n H&M och ljusgrĂ„ strumpbyxor frĂ„n Gant. Lucas: LjusblĂ„ tröja frĂ„n Timberland och tuffjeans med Blixten nyckelring frĂ„n H&M.

fredag, april 03, 2009

Grattis Ella!


Grattis till min lillasyster som fyller ett halvÄr idag! Tiden har gÄtt sÄ fort sedan du föddes, snart kan vi leka pÄ riktigt. Vi har ju kul ihop redan nu men det kommer att bli roligare nÀr du blir lite större.
Kram frÄn Superbrorsan Lucas

Shopping med morfar

Jag och mamma har varit och trÀffat morfar i Sickla gallerian och lunchat och shoppat. Det blev mest prylar till Lucas. Ett par Ecco sandaler och tvÄ par Laban kalsonger.
Ella

Syskonmys

SÄ hÀr mysigt hade jag och Ella det innan jag gick till dagis i morse.
Lucas
Dagens outfit: Lucas i grön och brunrandig, svanmÀrkt PoP tröja och bruna mysbyxor frÄn PoP samt bilstrumpor. Ella i rosa och vitrandig Elle tröja och rosa manchesterbyxor frÄn PoP.

torsdag, april 02, 2009

Kyckling med bajs

Det serverades Italiensk kycklingsoppa pÄ dagis idag. Mamma frÄgade om jag hade hittat nÄgon glasbit i kycklingen men det hade jag som tur var inte gjort. Men jag hittade bajs! Det hade nÀmligen serverats kyckling med bajs till lunch. Mamma frÄgar varje dag vad jag har Àtit och dÄ svara jag matrÀtten samt bajs. IgÄr var det köttfÀrs med bajs.

Jag har kommit in i kiss & bajs Äldern. Men det Àr kanske inte sÄ konstigt eftersom det Àr stort fokus pÄ sÄdant hÀr hemma nu nÀr jag ska sluta med blöja.

Dagen avslutades med min favoritbok Det var det frÀckaste, en saga om just bajs.
Lucas

En tur pÄ trehjulingen

Efter dagis sÄ tog jag mig en tur pÄ trehjulingen i det fina vÄrvÀdret. En kille i fyra Ärs Äldern passerade mig och sa "oj vilken liten cykel, sÄdana Àr inge roliga att cykla pÄ". Jag svarade inte men jag vet att det inte Àr sÄ himla kul att cykla pÄ den. Det Àr dÀrför jag ihÀrdigt övar med kalsonger. Jag Àr ju sugen pÄ en stor cykel och den fÄr jag ju inte förrens jag har slutat med napp och blöja.

Eftersom Ella inte gillar och ligga i sin mjuklift till Phil & Ted vagnen lÀngre sÄ prövade vi med att sÀtta syskonsitsen dÀr bak. Ella gillade verkligen att sitta i den. Hon fick pröva framsÀtet ocksÄ.
Lucas

Rosa elefanter

Jag har sovit en hel del idag och dÄ har mamma passat pÄ och sytt nya pÄslakan till mig. Snart Àr det dags att byta vaggan mot en spjÀlis och dÄ vill jag ju ha snygga fina lakan med elefanter pÄ!
Ella

Kudde frĂ„n Mairo. Ask frĂ„n barnbutiken Busigt. PĂ„slakarna frĂ„n ÅhlĂ©ns. De Ă€r omsydda för att passa spjĂ€lsĂ€ng.

Rosa med vita rÀnder

Dagens outfit: Rosa topp med vita rÀnder frÄn PoP + matchande byxa frÄn Zara.
Ella

onsdag, april 01, 2009

Lunchdate med pappa

Jag och mamma var och lunchade med pappa i Sickla gallerian idag. Jag satt mest i min vagn och tittade. Det var premiÀr för sittdelen till UJn. Jag trivdes riktigt bra i den.



Bissingborstning för första gÄngen! Ganska sÄ kul.



Dagens outfit: Rosa Gant body och PoP jeans som brorsan har haft.
Invigning av storlek 74!
Ella