tisdag, maj 26, 2009

Besök i bussgaraget

Jag har varit pÄ bussgaraget i TÀby med dagis idag. Det var toppen! Vi fick se nÀr de tvÀttar bussarna och lagar dem. Jag fick en busslinjal och en bussreflex med mig hem.

Nu ska jag och Ella gÄ och kolla in vÄrt nya dagis som vi ska börja pÄ efter sommaren.

Lucas

mÄndag, maj 25, 2009

LĂ€ser Bamse


Jag lÀser gÀrna Bamse i brorsans rum nÀr han Àr pÄ dagis. Och jag sitter dÄ gÀrna vid hans lilla bord.
Just nu klÀttrar och klÀnger jag pÄ allt. Mitt favoritstÀlle att stÄ pÄ Àr vid öppnaspisen. Dit kryper jag sÄ fort jag fÄr tillfÀlle och drar mig sedan upp vid spisen och försöker gÄ runt. Det Àr ganska sÄ svÄrt sÄ jag ramlar ofta. Idag har jag fÄtt tre bulor pÄ grund av min oaktsamhet

frÄn nattugglan Ella

söndag, maj 24, 2009

Barnkalas


Idag har det varit barnkalas hos Adam och David som fyller 4 Är. Jag hade köpt med mig varsitt golfset till dem i present sÄ att de kan hÀnga med ut pÄ en runda.

PÄ kalaset bjöd de pÄ korv, bullar och tÄrta. Det var lekar och fiskdamm ocksÄ. Kul med kalas. Det Àr inte sÄ lÄngt kvar tills jag fyller 3 Är och jag har redan börjat planera vilka jag ska bjuda till mitt kalas.
Lucas

lördag, maj 23, 2009

Fixat pÄ landet

Helgen har tillbringats pÄ landet. TyvÀrr sÄ var det regnvÀder större delen av helgen och jag hade glömt regnklÀderna pÄ dagis men stövlar var med och gore-tex jacka och byxor fungerar ocksÄ.

Morfar hÄller pÄ att bygga en barnkammare till mig och Ella i vÄrt hus. Mamma har mÄlat takpanelen och nÀsta helg blir det förhoppningsvis mÄlning av vÀggarna. Det kommer bli toppen fint nÀr det Àr klart.

Jag och pappa har hjÀlpts Ät att göra iordning bÄten. Den Àr nu sjösatt men det Àr lite till att fixa pÄ den innan vi kan sticka ut och fiska. Jag lÀngtar till fisketur med pappa.

Lucas

onsdag, maj 20, 2009

Ella kryper

Jag har Àntligen lÀrt mig krypa! Inte bara hasa runt som jag tidigare har gjort, utan nu kryper jag pÄ riktigt. HÀr kommer ett smakprov för er som Ànnu inte sett mig live ;-)
Ella

video

Mera Cypern

Vi mÄste ju berÀtta lite mer om vad som hÀnde pÄ Cypern...

En vanlig dag pÄ Cypern började med att vi Ät frukost pÄ terrassen och sedan gick vi till poolomrÄdet som bestod av 5 barnpooler eller till sandstranden. DÀr lekte och simmade vi nÄgra timmar pÄ förmiddagen med avbrott för fruktstund som oftast bestod av vattenmelon. Lunch intogs pÄ nÄgon av resortens resturanger vilket innebar mat frÄn Lollo och Bernies buffé. Supersmarrrigt, hamburgare, pizza, korv, köttbullar, precis sÄn mat som vi barn gillar. Sedan hanns det ocksÄ med en visit pÄ MiniLand dÀr Lollo och Bernie bor. DÀr kunde man leka och ha roligt. PÄ eftermiddagarna sÄ tog vi en liten siesta och efter det var det dags för Ànnu ett dopp i poolen. PÄ kvÀllarna var det fullt hallabalo med MiniDisco och MiniShow för oss barn. Efter show och disco var det middag pÄ nÄgon resturange pÄ resorten eller i stan.


Det var en toppen vecka som verkligen var anpassad för oss barn.


Lucas & Ella

lördag, maj 16, 2009

Cypern

Vi Àr nu pÄ Cypern hela familjen och semestrar. Det Àr toppen! Sol och bad hela tiden. Jag har lÀrt mig simma med puffar och simring. Ella kryper för fullt. Det första hon gjorde nÀr vi tog av henne blöjan och klÀderna var att krypa :-)

PÄ dagarna Àr det mest bad i poolen med krokodilen. PÄ kvÀllarna Àr det minidisco och mini show med Lollo och Bernie. Det Àr verkligen superkul!

Jag har glömt bort dagis. HÀr Àr det pizza, hamburgare och glass varje dag och massor med barn att leka och busa med!

LĂ€gger upp fina bilder senare.

FrÄn en solbrÀnd Lucas

söndag, maj 10, 2009

Ridning

Jag har varit med mormor och morfar till Rönninge by idag. DÀr fick jag bland annat rida pÄ en liten ponny. Toppen tyckte jag!
Lucas

video

lördag, maj 09, 2009

Ingen Geggamoja

Det blev ingen Geggamoja mössa utan en How to Kiss a Frog mössa. Jag var med mamma och shoppade pÄ Lilla Gröna Indianen pÄ Djursholms torg. Eller rÀttare sagt jag och Ella satt och sov i bilen medan mamma var och shoppade. Det Àr sÄ praktiskt för man kan parkera precis utanför med bilen. Mamma lÄnade med nÄgra olika mössor och gick ut i bilen och prövade pÄ mig medan jag sov. Jag som hatar att prova klÀder mÀrkte ingenting. Sedan nÀr jag vaknade hade jag fÄtt en ny hÀrlig mössa som matchar min nya Helly Hansen jacka ;-)

Ella hade ocksÄ en ny mössa pÄ sig idag som hon har fÄtt av farmor. En randig stickad frÄn Mexx.
Lucas

fredag, maj 08, 2009

Trött


Efter en heldag med mamma blir man trött. NÀr det var middagsdags sÄ hade jag somnat medan jag spelade tv-spel.
Lucas

Getingar

Det kom in tvÄ stora getingar idag. Som tur var lyckades vi döda dem innan de hann anfalla oss.

Lucas

Heldag med mamma

Jag har varit hemma frÄn dagis idag för att vara med mamma och Ella. I morse sÄ sjöng vi för mamma för hon fyller Är idag. Hon fick presenter och frukost pÄ sÀngen ocksÄ.

PÄ förmiddagen var vi till biblioteket i Mörby Centrum och lÀste Bamsetidningar och byggde pussel. Vi hann ocksÄ med en korv med bröd i korvmojen. DÀr satt krÄkan pÄ en cykel och vÀntade pÄ mat. PÄ eftermiddagen sÄ var vi en svÀng till Kvarnparken och lekte i sandlÄdan. PÄ vÀgen hem stannade vi och köpte var sin pÄ glass eftersom det var mammas födelsedag.
Det har varit en toppen dag hemma! Fast pÄ eftermiddagen lÀngtade jag lite till dagis och undrade om vi kunde gÄ dit.
Lucas

torsdag, maj 07, 2009

Farmor Àr barnvakt

Farmor har varit barnvakt till mig idag! Mamma var ivÀg pÄ skönhetsbehandling som hon fÄtt av farmor och Bosse i födelsedagspresent. Mamma tyckte det var toppen att fÄ komma ivÀg pÄ lite vÀlbehövlig behandling utan mig. Det var ganska ok att vara med farmor men lite ledsen var jag. Jag Àr ju inte sÄ van att vara med andra Àn nÀr mamma, pappa eller Lucas Àr med.
Ella

onsdag, maj 06, 2009

Sover middag

Idag har jag sovit middag i babysittern. BÄde pÄ förmiddagen och pÄ eftermiddagen. I morse sÄ somnade jag nÀr mamma duschade och nu pÄ eftermiddagen sÄ somnade jag nÀr mamma höll pÄ att stryka. Det Àr himla skönt att sova i babysittern nÀr man Àr lite förkyld. (Den fina björnfilten har mamma haft nÀr hon var liten.)
Ella

tisdag, maj 05, 2009

Ny jacka

Jag fick en ny Helly Hansen jacka av mamma idag. Den kommer att passa perfekt pÄ bÄten i sommar. Ganska sÄ bra fÀrg sÄ Ella kan Àrva den senare. Nu Àr det bara keps och sommarmössa som fattas. Keps har mamma och pappa letat efter i massor av affÀrer men inte hittat nÄgon som passar. Sommarmössa har mamma hittat en som kanske skulle passa, den Àr frÄn Geggamoja. Men den har hon inte lyckats fÄ tag pÄ Ànnu.
Lucas


Dubbeldata

Efter dagis sÄ gjorde jag en repris frÄn igÄr och spelade dataspel. Ella fick testa mammas data sÄ det blev riktig dubbeldata kan man sÀga.
Lucas

Rosa Puma

Idag har mamma och jag likadana rosa Puma skor! Mammas skor Àr nyinköpta medan mina börjar bli lite smÄ.
Ella

mÄndag, maj 04, 2009

Data

Efter dagis idag sÄ fick jag data medan mamma fixade middagen. Min favorit just nu Àr Radioapans spel som finns pÄ SR Barnwebben. Jag satt och spelade Radioapans alfabet vÀldigt koncentrerad i ca 45 minuter. Himla kul spel. Man trycker pÄ en bokstav och sedan sjunger apan en lÄt om den bokstaven. GÄ in pÄ SR och pröva sÄ fÄr ni se!
Lucas

video

En hemlis

Mamma och jag har varit och inhandlat en del prylar till vÄr Cypernresa. Det vart mest saker frÄn Apoteket men vi var ocksÄ till BR-leksaker och handlade nÄgra leksaker till mig och Lucas som vi ska ha pÄ planet. Till Lucas köpte mamma Mac lastbilen. Den har han önskat sig lÀnge. Den gÄr att öppna och sÄ Àr det massor med funktioner inuti. Typ som ett dockskÄp fast för killar. Han kommer nog bli vÀldigt förvÄnad nÀr han sitter pÄ planet och öppnar sin ryggsÀck och finner Mac dÀr. Men tills dess sÄ Àr det en hemlis.
Ella

fredag, maj 01, 2009

Feber

Jag har feber och snuva och kÀnner mig lite hÀngig men humöret Àr pÄ topp ÀndÄ. Jag har sovit ganska sÄ mycket idag. NÀr mamma kom hem frÄn en shoppingrur sÄ hade hon köpt med sig en apkoja frÄn Fisher-Price med smÄ söta apor till mig. Lucas fick boken Totte bakar. Behöver jag sÀga att min present var den som var mest populÀr.

HÀr har det var Ànnu en kvÀll med grillning. Jag fick dock potatis- och palsternackspuré och majsbÄgar. Gott!
Ella