tisdag, juni 30, 2009

Glass & Paket

PÄvÀgen hem frÄn dagis blev det ett stopp vid Klingsta Grillen för en glass i sommar hettan.

NĂ€r jag kom hem sĂ„ hade jag fĂ„tt ett paket med posten. Det var ifrĂ„n min kompis Axel i SkellefteĂ„ och hans smĂ„syskon Klara och Viktor. De gratulerade pĂ„ min 3 Ă„rsdag. Paketet innehöll en Alfons Åberg bok. Toppen! Jag som gillar Alfons. Tacka tack!
Lucas

Grattis Mormor


Idag sÄ gÄr vÄr mormor i pension! GRATTIS Mormor! Nu kan du ligga pÄ stranden och lata dig. Vi hoppas nu att kunna trÀffa dig Ànnu oftare. Fira fÄr vi göra nÀr vi ses till helgen.

Lucas & Ella

BVC

Jag har varit pÄ BVC med mamma idag och kollat vikten och lÀngden. Vikt: 8350 gram och lÀngd: 69,1 cm.
Ella

söndag, juni 28, 2009

Test av gummibÄt

Har varit pÄ landet och testat gummibÄten. Den gÄr toppen i vattnet. Jag gillar nÀr mamma eller pappa sitter i sÄ jag kan dra dem i bÄten. Min kompis Emma tyckte ocksÄ om min nya bÄt.

Synd att mamma glömde kameran hemma annars hade ni fÄtt se hÀrliga sommarbilder frÄn stranden.

Lucas

lördag, juni 27, 2009

Ännu mera firande


Jag har haft barnkalas idag. Det var ett litet barnkalas med Adam, David och Jakob plus massa vuxna slÀktingar. Jag fick massor av fina presenter. Av farmor, Bosse, Janna och Lina fick jag en gummibÄt samt ett Barbapappaspel. Av mormor och morfar fick jag presentkort pÄ PoP, en nackkudde att ha i bilen nÀr man sover samt en magnettavla med bokstÀver och siffror. Ella fick ett litet trÀtÄg av morfar. Av Adam och David fick jag Maxi Stick (liknande pÀrlplattor) samt sÄpbubblor. Av min morbro Jonas och hans tjej fick jag det som jag har önskat mig Ànda sedan i julas, en lyftkransbil! Tack för alla fina presenter!
PÄ kalaset bjöd jag pÄ hemgjorda smÄkakor och hallongrottor samt hembakad jordgubbstÄrta. Efter fikat blev det fiskdamm för alla barnen.
Lucas


fredag, juni 26, 2009

Dagens outfit


Jag har pÄ mig en turkos topp frÄn Olily och ett par vita smÄbrallor med krÄs bak ocksÄ frÄn Olily. Halsbandet har Lucas gjort till mig.

Ella

torsdag, juni 25, 2009

Fiskmatning pÄ mammas jobb

Mamma kom och hÀmtade mig extra tidigt frÄn dagis idag sÄ jag kunde följa med till hennes jobb. DÀr var det avtackning av nÄgra arbetskamrater till mamma. Det bjöds pÄ morotstÄrta men jag var lite för trött sÄ jag satt mest i vagnen och snuttade pÄ min hund. Men jag orkade att mata fiskarna! PÄ vÀgen hem somnade jag i bilen. Nu vÀntar vi pÄ vÄr nya vita skinnsoffa som ska komma med en lastbil idag.
Lucas

onsdag, juni 24, 2009

Firande

Det har varit firande hela dagen. PÄ dagis bjöd jag pÄ glasstrutar till alla barnen. Jag fick en fin papperstÄrta med tre ljus i som fröken Jessica hade gjort till mig.

Hemma efter dagis sÄ blev det jordgubbstÄrta som mamma gjort. Jordgubbarna var frÄn trÀdgÄrden. De var de första och de rÀckte precis att dekorera tÄrtan med. Sedan lekte jag med alla mina nya grejer. Jag la pusslet flera gÄnger. Trots att det var 25 bitar sÄ gick det bra utan hjÀlp frÄn mamma eller pappa. Jag lekte med min nya lera och maskinen till den. Det gick att göra bajskorvar med maskinen, superkul. Sedan test körde jag min nya radiostyrda bil. SUPERKUL! Den var jag ute och körde med hela kvÀllen.
Till middag blev det hÀmtpizza. Jag Ät en halv pizza och innan dess hade jag precis Àtit tvÄ stora tÄrtbitar. SÄ ni kan ju gissa om jag Àr mÀtt nu.

Jag har haft en toppen dag idag. Det Àr toppen att fylla tre!
Kram frÄn Lucas



Lucas 3 Ă„r


Jag fyller 3 Är idag! Mamma, pappa och Ella vÀckte mig med sÄng och paket i morse. Vilken dag vakna och fÄ massor med presenter. Toppen!
Av Ella fick jag en DIF fotbollströja, av mamma ett bilarpussel och av pappa en radiostyrd bil. Jag fick ocksÄ en riktig cykel av mamma och pappa. De hade lovat att jag skulle fÄ en cykel om jag slutade med blöja och det har jag ju gjort nu. Av farfar fick jag leklera med formar och en maskin samt en bÄt att ha pÄ stranden i sommar.
Lucas


tisdag, juni 23, 2009

Paketinslagning


Jag och mamma har slagit in paketen som Lucas ska fĂ„ i morgon dĂ„ han fyller 3 Ă„r. Det var ganska sĂ„ jobbigt för pappret och teipen tog slut men vi lyckades fĂ„ ihop det till slut. Ett stort paket stĂ„r i garaget och vĂ€ntar som vi inte har slagit in. FĂ„r se det kanske inte ska slĂ„s in utan moteras istĂ€llet. Är ni nyfikna pĂ„ innehĂ„llet? Kolla in i morgon!

Ella

mÄndag, juni 22, 2009

Midsommar i SkÀrgÄrden


Midsommar har firats i Stockholms SkÀrgÄrd med slÀkten. Vi har varit massor med barn i Är! Jag, Ella, Mira, Joen och lilla Adam. Det var första gÄngen Ella, Joen och Adam var pÄ Ytterö. Det var kul att trÀffa Mira igen. Senast vi sÄgs var i julas.

PÄ midsommarafaton blev jag sÄ trött efter dansen att jag somnade klockan fyra pÄ eftermiddagen och vaknade inte förrens klockan sju pÄ midsommardagens morgon. Synd eftersom jag missade festen pÄ kvÀllen. Ella och Joen var vakna lÀngst av oss barn. Det var tur att jag orkade vara med pÄ dansen för de hade godistrÀd efter dansen. PÄ godistrÀdet fick man plocka godis, mums. Jag plockade en klubba och en tablettask. Vilken fest det har varit hela helgen!

(Mer midsommarbilder kommer i albumet sÄ smÄningom)

Lucas

onsdag, juni 17, 2009

Presenter frÄn faster Lina


Vi har fÄtt presenter frÄn vÄr snÀlla faster Lina som har varit i Syd Amerika. Tack tack!
Lucas & Ella

Jag vill ocksÄ ha nytt rum

Jag vill ocksÄ ha nytt rum. I allafall nya tapeter och kanske ett bord som jag kan sitta och spela dataspel vid. Det Àr bra att mamma Àven har kollat pÄ nya tapeter till mitt rum.

Lucas
Tyg Jim och tapet Ranold bÄda frÄn Sandberg Tyg & Tapet

tisdag, juni 16, 2009

Inredning av mitt rum

Mamma och jag har varit ivÀg och köpt saker till mitt nya rum. Det blev en lampfot och ett litet bord samt en fin sÀnghimmel. LÀngtar tills allt Àr klart men det blir inte förrÀn till hösten eftersom mamma hÄller pÄ att inreda barnkammaren pÄ landet ocksÄ.
Ella

Jag hjÀlper mamma att skruva ihop bordet

En liten titt pÄ rummet...

Bord frĂ„n Ikea med ny knopp, lampfot frĂ„n Ikea, lampskĂ€rm frĂ„n Pentik, kuddar frĂ„n Mairo och ÅhlĂ©ns, tavlor av Ingrid ErĂžy Fagervik frĂ„n Blafre design. Överkastet har gammelfarmor vĂ€ft.

Den hÀr kommer att sitta pÄ vÀggen i mitt rum. FrÄn Isa Form.

mÄndag, juni 15, 2009

Eget rum

Snart ska jag fÄ eget rum. Mamma Àr i full gÄng med inredningsplaneringen. Idag var vi och inhandlade en taklampa och en liten rosarutig lampskÀrm till mitt blivande rum. Tapetprover Àr bestÀllda och det blir troligtvis en rosarutig tapet som heter Rut som kommer frÄn Sandberg. Som dekoration pÄ vÀggen ska jag ha mitt namn i trÀbokstÀver. De Àr bestÀllda pÄ nÀtet och kommer om en mÄnad. Som gardintyg blir det nog en gardinkappa alternativt hissgardin i tyg Saga frÄn Sandberg. Sedan ska det bestÀllas lite möbler ocksÄ. Jag mÄste ha en bokhylla dÀr mammas gamla dockskÄp som gammelfarmor byggt fÄr plats.
Ella

söndag, juni 14, 2009

Helgens bilder

Helgen har bjudit pÄ alldeles för mycket regn sÄ vi har mest myst inne. Jo, det vart lite fiske pÄ brygga pÄ landet, men inge napp. Mamma hann springa i vÀg pÄ grannens bröllop i lördags. Sedan tyckte vi att det var sÄ regnigt att vi Äkte hem tidigare frÄn landet. Idag har vi varit och firat faster Janna som har tagit en magister examen frÄn Lunds Universitet.
Lucas

En riktig liten kex-maja!
PÄ besök pÄ pappas jobb i fredags

I en stövel pÄ landet
Annette & Magnus pÄ sitt regniga bröllop i lördags

torsdag, juni 11, 2009

Fika & bibblan

Mamma och Ella kom och hÀmtade mig tidigt frÄn dagis idag. Vi Äkte bussen till Mörby Centrum och dÀr fikade vi och gick pÄ biblioteket. DÀr lÄnade vi nÄgra böcker. Som vanligt blev det lite pusslande pÄ bibblan. Det var en toppen eftermiddag!
Lucas


onsdag, juni 10, 2009

Shopping & Kuddar

Idag har det varit trÄkvÀder hos oss = kallt och regnigt. DÀrför Äkte mamma och jag ivÀg till TÀby Centrum för lite shopping. Det blev kuddar, kuddar, och Ànnu mera kuddar. Ett par jeans till Lucas och ett par nya gummistövlar. VÀl behövliga nu i detta regniga vÀder. Det blev en sommartopp till mamma ocksÄ.
Mamma har sedan suttit hela kvÀllen och sytt Ànnu mer kuddar samt gardiner. Alla nya kuddarna och gardinerna ska ut till landet för att pryda Lucas och mitt nya rum samt till vardagsrummet pÄ landet som ska fÄr en light home makeover.

Ella

New England inspirerade kuddar frÄn Fabrik

Randiga kuddar frĂ„n ÅhlĂ©ns

Stövlar frÄn Tretorn och jeans frÄn FIX

tisdag, juni 09, 2009

3 Ärskontroll och fotboll pÄ vallen

Efter dagis idag var jag med pappa pÄ 3 Ärskontroll. Jag fick göra en massa tester, titta pÄ bilder, svara pÄ frÄgor, rita och spela fotboll i korridoren med BVC-tanten. Jag klarade av allt sÄ jag Àr en godkÀnd treÄring. Det var Àven vÀgning och mÀtning. Vikt: 16,9 kg LÀngd: 96,5 cm.

PÄ kvÀllen gick hela familjen ner till vallen för att spela lite fotboll. DÀr trÀffade jag min kompis Frida som jag lekte lite med. Ella satt mest och plockade maskrosor i grÀset.


Lucas

Ny dubbel UJ

Ella och jag har fÄtt en ny syskonvagn. En chokladbrun Urban Jungle dubbel. Hur lyxig som helst! Super skön att Äka i och enligt mamma och pappa toppen att köra. VÄr gamla trögstyrda Phil & Ted Vibe Àr nu sÄld pÄ Blocket.
Lucas

fredag, juni 05, 2009

Ännu mera bissingar

Det börjar sticka ut ytterligare tvÄ nya bissingar i överkÀken. Gissa om det kliar... Nu har jag snart sex tÀnder i överkÀken och fyra i underkÀken.
Ella

torsdag, juni 04, 2009

Fyra bissingar pÄ G


Jag hÄller pÄ att fÄ fler tÀnder! Jag har sedan tidigare tvÄ dÀr nere och tvÄ till Àr pÄ gÄng dÀr nere samtidigt som det Àr ytterligare tvÄ dÀr uppe som börjar sticka fram. Inte undra pÄ att man Àr lite kinkig. Vill inte ha mat förutom bröstmjölk. Nu Àr det hög tid att ta fram tandborsten.
Ella

onsdag, juni 03, 2009

Sommaravslutning pÄ dagis

Det har varit sommaravslutning pÄ mitt dagis idag. Vi sjöng och hade upptrÀdande för förÀldrarna. Sedan fikade vi i gröngrÀset pÄ gÄrden.
Lucas

Ella 8 mÄnader

Idag fyller jag Ätta mÄnader! IgÄr var jag och mamma pÄ BVC för vÀgning och mÀtning. Vikt 8095 g och lÀngd 68,5 cm.
Ella