torsdag, juli 30, 2009

Capri

Hela familjen Àr pÄ Capri i Strömstad och semestrar i veckan. Det Àr toppen hÀr! Jag fiskar krabbor, badar i poolen och i havet och leker med fastrarna. Farmor och Bosse och faster Janna och faster Lina Àr ocksÄ med hÀr pÄ VÀstkusten.
IgÄr var vi pÄ TjÀrnö marinbiologiska laboratorium och tittade pÄ fiskar, krabbor och sjögurkor. Idag Àr det svampplockning med faster Lina. Vi har ocksÄ hunnit med shopping i Nordby. Jag fick ett pussel med fem bilar pussel i. Det var för +4 Är men jag klarade av att lÀgga dem galant utan hjÀlp. Ella fick ett doktorsset. Det kan hon behöva eftersom hon har varit förkyld och hostig i snart tre veckor.
Lucas








torsdag, juli 23, 2009

ZOO


Jag har varit pÄ Eskilstuna Zoo idag tillsammans med mormor och morfar. Med var Àven min kompis Emma frÄn landet, hennes mormor och morfar samt hennes mamma Annika. Vi tittade pÄ de vita tigrarna, kÀnguru, apor och en massa andra djur. Sedan skulle vi besöka Famtomenland men jag tyckte det var lite lÀskigt att gÄ in i grottan sÄ det fick morfar göra sjÀlv. Det var en toppen dag! Roligast att titta pÄ var tigrarna och de sötaste var kÀnguru ungarna.

Lucas

söndag, juli 19, 2009

Dagens lunch


Dagens lunch var köttbullar och spagetti som jag fick Àta sjÀlv. Jag gillar verkligen inte pureér och att bli matad.
Ella

lördag, juli 18, 2009

Strömma

Mamma och jag har varit ivÀg till Strömma en svÀng idag. Vi stannade ocksÄ till pÄ barnbutiken Kidz Block som hade rea. DÀr fyndande vi en Tommy Hilfiger tröja Ät brorsan. Hoppas att han blir glad för den. Just nu Àr brorsan pÄ Ytterö och leker med faster Janna.
Ella

fredag, juli 17, 2009

Kompisar pÄ landet

HÀr pÄ landet har jag en kompis som heter Emma. Vi leker hela dagarna. Det som Àr sÄ bra Àr att vi bor grannar sÄ man kan springa över till varandra hela tiden.
Lucas

Efter en heldag pÄ stranden sitter vi hemma hos mig och tittar pÄ Bamse pÄ dvd.

Man blir vÀldigt trött av att vara pÄ stranden hela dagen sÄ jag passar pÄ att vila lite framför tvŽn

Dagens sommaroutfit

PÄ en liten promenad i gröngrÀset i förd sommarklÀnning frÄn Mexx och vit solhatt frÄn PoP

BÄtliv pÄ land

Det har varit en hel del problem med vÄr bÄt. Troligtvis har vi fÄtt in vatten i bensintanken. Det har inneburit att det inte har blivit sÄ mycket bÄtÄka av Ànnu förutom med gummijollen.
Jag gillar att leka i brorsans gummijollen nÀr den Àr pÄ land. Jag kan hÄlla pÄ att klÀttra i och ur hur lÀnge som helst.
Ella

söndag, juli 12, 2009

HÀr gÄr man

Idag har jag tagit mina första steg. Ganska sÄ tidigt om jag fÄr sÀga det sjÀlv, 9 mÄnader och 9 dagar! I morse nÀr mamma och jag lekte sÄ gick jag tvÄ steg sedan pÄ eftermiddagen nÀr jag lekte med pappa sÄ gick jag fyra steg. Nu pÄ kvÀllen nÀr brorsan somnat och det var lugnt i stugan sÄ har jag promenerat runt med en rosa plasttallrik i handen. Som lÀngst gick jag sju steg.

Mamma och pappa trodde ju att jag skulle böra gÄ vid 10 mÄnader eftersom jag har varit tidig i det mesta men de trodde vÀl inte att det skulle gÄ sÄ hÀr snabbt.
Ella

onsdag, juli 08, 2009

SkellefteÄ

Jag har varit med mamma i SkellefteĂ„ och hĂ€lsat pĂ„ mammas kompis Anna-Karin och hennes familj. Det var toppen kul! Jag lekte mest med tvillingarna Viktor och Klara som Ă€r 1 Ă„r. Brorsan skulle ha varit med för dĂ„ skulle han kunnat lekt med Axel som Ă€r 4 Ă„r. Men Lucas var pĂ„ Ålandskryssing med pappa istĂ€llet.

Skellefte vistelsen bjöd pÄ mycket trevligt sÀllskap och god mat. Det roligaste var nog nÀr jag och tvillingarna körde i kapp med lÀra gÄvagnarna.
Ella

1) Kryper till gaten pÄ Arlanda för att Äka till SkellefteÄ. 2) PÄ en sövande promenad lÀngs SkellefteÄn.

3) Lek och bus med Klara och Viktor. 4) Klara och Viktor Àter middag, gÀrna stÄendes.

5) Viktor, Axel och Klara i sina kalaströjor som jag och Lucas köpt till dem i födelsedagspresent. 6) Fika med mamma pÄ Arlanda medan vi vÀntar pÄ att pappa och Lucas ska komma och hÀmta oss.

söndag, juli 05, 2009

PĂ„ landet

Nu Àr det Àntligen sommarlov och semester för oss. Helgen har vi tillbringat pÄ landet. Mitt och Ellas rum Àr nu helt klar, förutom nÄgon list som saknas. Det Àr verkligen toppen fint. Morfar har gjort ett bra jobb. Mammas idé med de platsbyggda sÀngarna som morfar byggde Àr vi extra nöjda med.

Helgn har bjudit pÄ bad, lek, grillning och massor med bus.

Lucas

Mitt & Ellas nya rum pÄ landet. Mamma har sytt 12 kudar hit ut!

VÄr gamla soffa frÄn stan har fÄtt flytta ut till landet.

Jag & Pappa fiskar med min nya hov som mamma köpt.

Mamma & jag matar hÀstarna med morötter.

Jag spanar in hÀstarna och blir lite sugen pÄ att rida.

PÄ en myggig kvÀllspromenad.

torsdag, juli 02, 2009

Test av potta

Medan mamma duscha i morse passade jag pÄ att testa brorsans potta.
Ella

Dagens & gÄrdagens outfit

Dagens: SommarklÀnning frÄn PoP med smÄ smÄ hjÀrtan.

GÄrdagens: Turkos topp och roliga pajasbyxor bÄda frÄn Oiliy.

onsdag, juli 01, 2009

Soffor

Förra veckan kom vÄr nya vita skinnsoffa. TyvÀrr Àr det ingen i familjen som gillar soffan sÄ den ska inom kort Äka tillbaka till butiken. Dagen har Àgnats Ät att leta ny soffa. Vi har tittat pÄ massor av soffor. Vi kommer troligtvis bli utan soffa ett tag eftersom vÄr gamla soffa redan har flyttat ut till landet. Jag har flyttat ner min saccosÀck till vardagsrummet sÄ jag har nÄgot att sitta pÄ framför TVn.


Lucas





Alla har olika önskemÄl om soffan. Jag gillar den översta StÄlmannensoffan. Pappa gillar den röda Coffee frÄn Mio, mamma gillar den bruna Morris frÄn Fogia och om Ella fick bestÀmma skulle det nog bli en den rosa med mjuka bollar.