onsdag, september 30, 2009

TandlÀkarbesök

Idag har jag varit pÄ ett akut tandlÀkarbesök pÄ grund av att jag ramlade och sprÀckte upp tandköttet i gÄr kvÀll. Jag ramlade pÄ tröskeln till köket nÀr jag och Lucas jagade varandra. Efter besöket fick jag vÀlja ett klistermÀrke och en leksak trots att jag först knep ihop munnen mycket bestÀmt och sedan gallskrek.
Ella

KlistermÀrket och gorillan jag fick av tandlÀkaren.

Mamma byggde en koja till mig idag. Supermysigt!

Efter tandlÀkarbersöket hann jag med en svÀng pÄ trehjulingen.



mÄndag, september 28, 2009

TrÀdgÄrdsarbete & Golfspel

Idag har det utförts trÀdgÄrdsarbete pÄ tomten efter dagis. Ella och jag har hjÀlpt mamma att plantera nytt i krukorna samt vattna. Ella passade Àven pÄ att öva pÄ sin golfsving.
Lucas

fredag, september 25, 2009

En konstnÀr?

Jag har ritat min första teckning! Jag gillar att sitta i Lucas rum vid hans lilla bord och rita.
Ella

Picknick

Idag har det varit ledig fredag med mamma. PÄ eftermiddagen gick vi ner till bÄtparken och hade lite picknick. Ella och jag lekte massor. IkvÀll har mamma och Ella tjejkvÀll hemma medan pappa Àr pÄ fiskeweekend. Jag ska vara med farmor och Bosse hela helgen. IkvÀll ska jag och Bosse ha grabbkvÀll eftersom farmor kommer hem sent. Vi ska kolla pÄ Bosses HD-motorcyklar och förhoppningsvis fÄr jag provsitta sedan ska vi gÄ pÄ restaurang och Àta. Jag har lÀngtat hela dagen efter Bosse.
Lucas

onsdag, september 23, 2009

Teater med dagis

Jag har varit pÄ teater med dagis idag. Min avdelning plus en till gick tillsammans till biblioteket i Mörby centrum för att se Haren och hunden dansar i Lunden som visades av Abellis Magisak Teater. FörestÀllningen var inspirerad av Albertus Pictors bildvÀrld. Haren och hunden Ät ur samma grötskÄl och publiken fick se hur bilder vÀxte fram och blev levande med hjÀlp av dockor och sÄng. Ganska sÄ kul!

Lucas

tisdag, september 22, 2009

VinterklÀder del 2

Idag har mamma shoppat vinterkÀngor till mig pÄ nÀtet. Hon hittade Kavat kÀngan Lisa pÄ Ellos och dÀr fick man vÀlja en valfri vara med 40% rabatt. SÄ det blev ett riktigt kap! Andra vinterklÀder som Àr inhandlade Àr tvÄ par mössor och tvÄ par vantar till mig samt en mössa till Lucas. Allt Àr frÄn PoP. Nu ÄterstÄr bara införskaffandet av Lucas vinteroutfit som troligtvis blir en overall frÄn PoP och Àven mössa och vantar dÀr ifrÄn samt vinterkÀngor frÄn Kavat. Jag fÄr hÄlla tillgodo med Lucas gamla mörkblÄ babyoverall frÄn PoP. Tur att den inte Àr sliten och det kommer bli superfint med mina nya rosa detaljer till.
Ella


söndag, september 20, 2009

Hemma hos faster Janna

PÄ eftermiddagen tog vi en tur hem till faster Jannas nya lÀgenhet i Birkastan. Superfin var den. Det första jag fick syn pÄ var att det höll pÄ att byggas en stor fin lekpark utan för fönstret. Jag vart alldeles till mig nÀr jag sÄg det och pekade och skrek och försökte fÄ mamma och pappa att förstÄ att jag ville gÄ dit. Men lekparken var tydligen inte fÀrdig byggd Ànnu sÄ man fick inte gÄ in. Typiskt. DÀrför blev det hopp och bus i faster Jannas sÀng istÀllet.

Ella

Jag pekar pÄ lekparken utanför.

Sol & Bad i vinter - JA!

Vinterns resa Àr bokad och den hÀr gÄngen ska vi Äka med farmor och Bosse + fastrarna till varmare breddgrader och trÀffa Bamse och hans kompisar. NÀr mamma och pappa frÄgade om jag ville gÄ i Bamseklubben sÄ svarade jag att jag vill gÄ i Lilleskuttklubben eftersom jag tillhör lilleskruttgruppen pÄ dagis.

Nu har hela familjen nÄgot att lÀngta och se fram emot. Se bilderna nedan och dröm er bort!

Lucas



Mulle Meck

Idag har det varit full fart. Axel och jag har varit till Mulle Meck lekparken. DÀr var det proppfullt med folk. Det var ett jippo anordnat av byggföretagen som bygger nytt runt om kring lekparken. Axel och jag fick gratis korv och dricka samt varsitt mjukdjur. De visade ormar och ödlor och fÄglar. Kul! Efter lunch var det dags för Axel och Anna-karin att Äka hem till Norrland sÄ mamma och jag skjutsade dem till flygplatsen. Vi har verkligen haft en superhelg tillsammans.
Lucas

lördag, september 19, 2009

Norrlandsbesök

Sent i gÄr kvÀll kom min kompis Axel och hans mamma Anna-Karin (mammas kompis) med flyget frÄn Norrland. Idag har vi lekt och stojat tillammans. PÄ förmiddagen besökte vi Junibacken. Superkul men otroligt mycket folk. Det var kö överallt. Vi Äkte sagotÄget och sÄg en förestÀllning med Pippi och sjörövarna. Senare pÄ eftermiddagen Äkte vi till TÀby centrum för att mammorna ville shoppa lite. Det tyckte jag och Axel var sÄdÀr men vi vart mutade med glass och ett besök i djuraffÀren. NÀr vi kom hem sÄ vart det grillmiddag med oxfilé och korvar till oss barn. Sedan stupade vi i sÀng av utmattning efter att Anna-Karin lÀst Det var det frÀckaste. Axel tycke boken var superbra eftersom den bara handlar om bajs.
Lucas


torsdag, september 17, 2009

TĂ€vlingsvinst


Idag kom det ett paket med posten. Det var frÄn Radioapan. För ett tag sedan deltog jag i en sommartÀvling pÄ barnwebben. I paketet var det en fin T-shirt med Radioapan. Kul!

Lucas

onsdag, september 16, 2009

VinterklÀder del 1

Idag har mamma och jag varit och shoppat vinterklÀder till mig och Lucas. Jag fick en lila Kik Kid mössa och en lila jackan som matchar. Till Lucas köpte vi en mullvadsfÀrgad dunjacka utan hundpÀls kant pÄ huvan Det lÀr bli mer vinterklÀdsshopping snart eftersom Lucas behöver en overall och vi bÄda behöver vinterstövlar.
Ella


Dagens outfit

Idag har jag pÄ mig min nya fina tröja frÄn Miffy och ett par rosa velorbyxor. Supermysig och skön outfit! Ella


SÄ hÀr snabb Àr jag nÀr jag kryper upp för trappan!

tisdag, september 15, 2009

After dagis

Dagen har bjudit pÄ massa lek. NÀr vi hade hÀmtat brorsan frÄn dagis sÄ vart det lek i sandlÄdan hÀr hemma och sedan stekte mamma pannkakor till oss. En favoritrÀtt som bÄde brorsan och jag tycker om.
Ella

mÄndag, september 14, 2009

Mamma Àr bÀst!


Jag Àr en riktig liten mammagris. Om jag fÄr bestÀmma sÄ ska jag vara med min mamma hela tiden. Idag var vi ifrÄn varandra en timme och nÀr mamma kom hem igen sÄ var det pusskalas.

Jag har varit ivÀg till BVC idag för 10-mÄnaderskontrollen (lite sent eftersom jag redan har hunnit fylla 11 mÄnader) vilket innebar att lÀkaren var dÀr och kollade pÄ mig. Jag blev godkÀnd och doktorn blev allt lite imponerad av att jag kunde springa sÄ snabbt. Det var vÀl ca fem gÄnger som jag sprang ut i vÀntrummet och skulle köra dockvagn istÀllet för att snacka med doktorn. De hade lÄnghÄriga dockor och dockvagnar i vÀntrummet. Superkul! Jag gillar verkligen lÄnghÄriga dockor, har tyvÀrr ingen sÄdana Ànnu. Fick Àven tvÄ sprutor i vardera ben. Inge kul :-(

Vikten och lÀngden för dagen: 9350g och 74,4 cm.

Ella

söndag, september 13, 2009

Sommaren Àr kort...

Och snart Àr det höst. Jag bjuder pÄ nÄgra fina sommarbilder frÄn Ytterö i somras.
Lucas

Besök

Idag har vi haft fullt upp med besök. PÄ förmiddagen var Julia hÀr och hÀlsade pÄ med sin mamma och pappa. Vi bjöd pÄ nybakade scones och te. Ella och Julia tyckte det var superkul att leka "tillsammans". PÄ eftermiddagen var jag över en svÀng och lekte med Adam och David. Vi lekte jÀgare. PÄ kvÀllen kom mormor och morfar över pÄ middag. Mamma hade lagat hemgjord pizza som vi Ät. Som vanligt sÄ fick vi hjÀlp av morfar att fixa en massa saker i huset. Han satte bland annat upp en ny lampa i trappan Ät oss. Passar bra nu nÀr det börjar bli mörkt pÄ kvÀllarna.


Lucas

Ella och Julia leker


VÀgglampan som morfar satte upp Àr frÄn Secto Design. Den Àr tillverkad av pressad björk.
Designen Àr skapad av inredningsakritekten Seppo Koho. VÀggbonad, Monents, frÄn Marimekko och taklampan Norm 69 frÄn Normann Copenhagen designad av Simon Karkov.

fredag, september 11, 2009

En hÀrlig fredag pÄ landet

Eftersom jag numera Àr ledig pÄ fredag frÄn dagis sÄ passade vi pÄ att Äka till landet pÄ morgonen. Det var ju sÄ fint vÀder ocksÄ. PÄ förmiddagen sÄ promenerade vi i skogen och letade svampar, stenar och pinnar. Ella var superduktig pÄ att gÄ sjÀlv. Det var bara pÄ slutet som hon blev lite trött och var tvungen att Äka vagn.
PÄ eftermiddagen hade jag lite kvalitets tid med mamma sÄ vi var ivÀg och fikade pÄ Munkens och sedan var vi till Djurö kyrkan jag dÀr jag Àr döpt. Vi trÀffade Àven prÀsten som döpte mig. Det var ju lite lustigt eftersom det var nÀstan exakt 3 Är sedan jag döptes (10 september 2006). Kolla in bilderna frÄn mitt dop http://www.henriksandberg.se/lucas/photoalbums/dop/index.html Det var ju ett tag sedan sÄ jag var ganska sÄ liten.
Lucas





Imorse nÀr jag vaknade sÄ lÄg brorsan och sov i soffan. Blev superglad först. men sen nÀr jag inte lyckades vÀcka honom blev jag vÀldigt frustrerad.


Ella

tisdag, september 08, 2009

TrÀdfÀllning och Ella Bella Bus!


Idag har det varit trĂ€dfĂ€llning hĂ€r hos oss. Äntligen har vi fĂ„tt bort ett stort dött trĂ€d som har skymt vĂ„r utsikt. Ella tyckte det var superkul att stĂ„ i fönstret och spana medan trĂ€det föll till marken.

Idag pÄ eftermiddagen nÀr Ella och jag lekte med lego pÄ mitt rum sÄ hittade Ella pÄ rackartyg. Mamma var upptagen i ett viktigt telefonsamtal sÄ jag hade lovat att se efter Ella. Medan vi lekte med lego sÄ kom Ella pÄ att hon skulle ha en kulram som jag stÀllt i fönstet. Men eftersom hon inte nÄdde den sÄ klÀttrade hon först upp pÄ en stol och sedan upp pÄ bordet men en blomma stod i vÀgen sÄ den Äkte i golvet och det föll ut massa jord men hon fick tag pÄ kulramen. Jag som hade sagt Ät henne flera gÄnger att hon inte fick göra sÄ men hon Àr envis. Sedan ropade jag pÄ mamma och sa att Ella hade gjort rackartyg sÄ dÄ kom hon och tog ner Ella frÄn bordet vid fönstret. Ella Bella Bus!
Lucas

mÄndag, september 07, 2009

Nya soffan

Förra veckan kom Àntligen vÄr nya soffa som vi vÀntat pÄ sÄ lÀnge. En Lift frÄn Danska Eilersen. Den Àr verkligen fin! Det blev en ny hÀrlig ryamatta som matchar soffan ocksÄ.

Idag kom pappa hem med tvÄ nya stora soffkuddar som han hade varit och shoppat pÄ Himla butiken. Han tyckte kuddarna mamma sytt frÄn Mairo tyget som blivit över frÄn gardinveporna var lite för smÄ. Kuddarna verkar vara toppen mysiga men vi barn fÄr inte mysa med dem innan de Àr impregnerade med textil spray.
Lucas

Öppna förskolan och förĂ€ldrafika pĂ„ dagis

Idag har jag och mamma varit pÄ öppna förskolan och lekt pÄ förmiddagen. Toppen tyckte jag! Sedan var det förÀldrafika pÄ Lucas dagis och dÄ fick jag ocksÄ vara med och Àta Àppelkaka som fröknarna hade bakat.
Ella

söndag, september 06, 2009

Besök hos farfar

Idag har hela familjen besökt farfar i Uppsala. Vi tog en promenad i stan och matade fÄglarna vid FyrisÄn. Sedan gick Farfar och jag en svÀng pÄ museum medan mamma, pappa och Ella tog en shoppingrunda pÄ stan. Sedan bjöd farfar pÄ trerÀtters middag inna det var dags att Äka hem till Danderyd.
Lucas

fredag, september 04, 2009

SyskonkÀrlek

Korvlunch

Jag gillar att Àta sjÀlv! Jag hatar nÀr nÄgon ska försöka truga i mat med sked. DÄ sÀtter jag handen för munnen och vÀnder bort huvudet. HÀr om dagen bjöd mamma pÄ korvlunch. Det var ganska ok. Mina favoriter Àr annars pannkaka och köttbullar.

Ella





En eftermiddag med bara mamma

Jag har haft en eftermiddag med bara mamma. Vi har varit pÄ Naturhistoriska Riksmuseet och kollat in dinosaurier, vanliga djur och en utstÀllning om mÀnniskokroppen och en utstÀllning om klimatet. Superkul och trevligt hade vi! Vi avslutade med en fika i restaurangen och ett besök i museishopen. Jag fick vÀlja ett pussel. Valde ett med en Àlg pÄ!
Ella fick vara hemma och leka med farmor medan mamma och jag hade det trevligt.


Lucas

tisdag, september 01, 2009

Renovering

DÄlig uppdatering hÀr inne pga renovering. Mamma och pappa har fullt upp pÄ kvÀllarna med att tapetsera och mÄla. Jag och Ella har fÄtt nya tapeter i vÄra rum. Mamma har sytt fina hissgardiner som matchar tapeterna. Trappan och hallen pÄ övervÄningen har ocksÄ blivit om mÄlad och det har kommit upp tavlor och vÀggdekorationer ocksÄ. Pappa har frÀst spÄr i golvlisterna sÄ att alla datakablar kan gömmas i dem. Sedan vÀntar vi bara pÄ lite nya möbler som ska levereras och monteras. IkvÀll kanske jag ska hjÀlpa till att sÀtta ihop Ellas nya bokhylla som ligger i garaget och vÀntar pÄ montering.

NÀr vi fÄr tid sÄ kommer det komma massor med fina bilder pÄ vÄra rum.
Lucas