söndag, januari 31, 2010

Borta helg

Helgen har spenderats borta. Jag har varit hos mormor och morfar och Ella har varit hos farmor och Bosse. Mormor och morfar var Àven hundvakt till Loppan sÄ det var extra kul att vara dÀr för dÄ fick jag ta hand om henne. PÄ lördagen var vi först ute i Hammarbybacken och Äkte snoris (snowracer) och sedan pÄ eftermiddagen var vi pÄ barnteater och sÄg Ulla Bulla och Rolle Bolle. En toppspÀckad dag och toppenrolig. Jag somnade strax efter klockan sex och sov till klockan halv Ätta pÄ söndag morgonen.


Ella har ocksÄ haft en toppen helg hos farmor och Bosse. Hon har mest botaniserat i farmors skÄp och lekt med massa roliga leksaker. Hon passade ocksÄ pÄ att sova mycket under helgen.


Visar nÄgra bilder frÄn förra helgen .
Lucas

Ella Äker snoris pÄ isbanan nere pÄ Danderydsvallen. Alltid lika koncentrerad.

Lucas ute pÄ hal is. HockeyhjÀlmen glömdes pÄ dagis dÀrav cykelhjÀlmen.

Ella Àter smarrig yoggi. Hon hatar sin barnstol och om hon ska sitta ner och Àta vill hon bara sitta pÄ Lucas Tripp Trapp stol. Snart dags att önska sig en egen stol.

Syskonmys i soffan en söndag eftermiddag.

söndag, januari 24, 2010

Bio med mamma


Idag har jag varit pÄ bio med mamma. Vi sÄg filmen Lilla Spöket Laban - Bullar och BÄng. En superbra film som jag kan rekommendera Kan varar lite lÀskig för dem som Àr kÀnnsliga men jag tyckte den var spÀnnande. Efter filmen sÄ gick vi och Ät pÄ Donken. Mamma och jag har haft en supermysig söndag förmiddag! Just nu Àr det vila hÀr hemma och sedan blir det skridskor pÄ Danderydsvallen.

Lucas




Bella busen fick vara hemma med pappa medan mamma och jag var pÄ roligheter. SÄ hÀr satt hon pÄ köksgolvet i gÄr i sin nya bruna tax pyjamas a la 70-tal (som pappa köpt pÄ P.O.P) och Ät lite tilltugg innan middagen.

mÄndag, januari 18, 2010

Inskolning pÄ förskolan

Den hÀr veckan fortsÀtter inskolningen pÄ förskolan. Idag har jag varit dÀr mellan nio och tvÄ vilket innebar att jag Àven sov dÀr för första gÄngen.

Dagen började med frukostmacka sedan var det lite innelek. Jag Äkte mest rutschkana och sprang runt med en handvÀska pÄ armen. Sedan gick vi ut en stund och Äkte pulka pÄ gÄrden. Innan lunch var det samling inne i stora rummet. DÄ ska alla barnen sitta i en ring pÄ golvet och sÄ sjunger vi sÄnger tillsammans. Men jag tycker att man ska dansa nÀr man sjunger sÄ jag stod i mitten av ringen och vickade pÄ höfterna och mimade lite till sÄngerna, har ju inte lÀrt mig alla nya sÄngerna Ànnu. Sedan var det Àntligen dags för lunch. Kocken hade lagat supergod husmanskost bestÄende av falukorv med pepparrots sÄs och kokt potatis. Jag Ät en hel skiva falukorv och en hel del majs. Efter lunch fick alla barnen gÄ in i stora rummet och sova pÄ madrasser. En av fröknarna hade satt pÄ nÄgon sorts avslappningsmusik. Eftersom jag Àr en sÄdan person som dansar till all musik sÄ hade jag lite svÄrt att ligga stilla pÄ min madrass. Jag for runt i rummet och kollade sÄ att ingen annan skulle somna. Tillslut sÄ blev jag tillsagd att ligga ner och sÄ försökte jag en liten kort stund men jag blev sur och skrek istÀllet. DÄ fick jag gÄ ut och ligga i hallen i min vagn istÀllet. Jag somnade nog i samma sekund som jag blev nedlagd i vagenen sÄ trött var jag.

Det har varit en toppen dag pÄ dagis!
Ella

Samling i stora rummet. Jag dansar och spelar tamburin i mitten.

En del av sÄngerna har jag lÀrt mig rörelserna till.

HÀr sitter jag med min bordstjej och kÀkar falukorv.

HÀr sitter vi och vÀntar pÄ att fÄ torra blöjor.

HĂ€r sitt jag och min kompis Oscar och snackar.

mÄndag, januari 11, 2010

Första dagen...

Idag har det varit första dagen pÄ förskolan för mig. Inskolningen har Àntligen startat. Det gick galant första dagen. BÄde mamma och pappa var med. Jag sprang in sjÀlv och började leka innan mamma och pappa fÄtt av sig ytterklÀderna. Sedan nÀr de kom in sÄ frÄgade frökan var jag var nÄgonstans men dÄ var jag redan inne i stora rummet och Äkte rutschkana med de andra barnen. Superkul var första dagen men jag hade lite svÄrt att sitta still nÀr det var fruktstund. Jag har fÄtt en babybarnstol med extra sele till som jag tydligen mÄste sitta fastspÀnd i. Mindre kul tycker jag eftersom jag har börjat vÀgra sitta i babybarnstolar utan vill sitta sjÀlv pÄ en stor stol. De har tydligen spritt sig att jag Àr klÀtterfröken nummer 1.
Ella

lördag, januari 02, 2010

GOTT NYTT 2010!


Gott Nytt År!

Jullov med sol & bad

Vi Àr just hemkomna frÄn Kanarieöarna. DÀr har vi solat och badat en vecka tillsammans med farmor, Bosse, Janna och Lina. Mamma och Pappa var förstÄs med ocksÄ. Det har varit en toppen vecka, lite varmare Àn svensk sommar. Vi har badat pÄ stranden och i poolen. Jag har lÀrt mig simma pÄ djupt vatten med mina armpuffar och dyka i vÄgorna med mina simglasögon. Ella var lite fegare nÀr det gÀller vattnet. Hon tjatade mest om att fÄ gÄ och bada. SÄ fort hon sÄg stranden eller poolen sÄ skrek hon bada. PÄ förmiddagarna var jag ivÀg pÄ Bamesklubben. DÀr lÀrde jag kÀnna massor med roliga barn som jag sedan lekte med i poolen pÄ eftermiddagarna.

Nu Àr vi hemma i vinterland igen. Jag har inte satt min fot utan för dörren idag, har varit helt upptagen av att leka med mina julklappar. Ella var ute en svÀng och hjÀlpte pappa skotta ute pÄ uppfarten.
frÄn en solbrÀnd Lucas


Ella sitter pÄ krokodilen och jag leker i bakgrunden i poolen.

Ella i poolen med pappa.

Jag badar i en lagun. Supermysigt efter en biltur i bergen.



Jag kör Blixten bilen utanför ett Supermarket medan Ella tittar pÄ.


Ella rider pÄ en groda.



Jag och pappa spelar "banka apan".


Ella och jag dricker var sin vÀlling innan det Àr dags att inta vagnarna för en kvÀllspromenad pÄ strandpromenaden.


Ella pÄ stranden.


NyÄrsmiddag med hela gÀnget. Ella och jag ligger som vanligt i vÄra vagnar och knoppar.



Jag sÀger farvÀl till Bamse pÄ flygplatsen.