tisdag, mars 31, 2009

Fika och lekparken

Mamma och jag har haft grannen över pÄ lite fika idag. Grannen Àr mycket snÀll och barnkÀr sÄ henne gillar jag att vara med. Innan vi skulle gÄ och hÀmta Lucas frÄn dagis sÄ gick mamma och jag en promenad för att möta upp Daniel som var i lekparken med David och Jacob. Jag blev trött pÄ att bara ligga i barnvagnen sÄ jag fick sitta med i sandlÄdan, fast i mammas knÀ. Jag tittade storögt pÄ Jacob och David som höll pÄ att bygga sandslott. Sedan var det plutthÀmtning pÄ dagis!

Dagens outfit: Vit Esprit body med volanger och pajas byxa frÄn Mexx.

Ella

mÄndag, mars 30, 2009

Sittvagns premiÀr

Idag har det varit sittvagnspremiÀr för mig. Jag och mamma var och shoppade pÄ förmiddagen och dÄ passade vi pÄ att testa brorsans McLaren. Mamma tyckte det var supersmidigt att fÀlla upp den lilla paraplyvagnen jÀmfört med min liggdel med Urban Jungle vagnen. Jag ska vÀl vara Àrlig och berÀtta att jag inte mÀrkte sÄ mycket av premiÀrturen eftersom jag sov hela tiden. Men hade jag varit vaken hade jag nog uppskattat det eftersom jag inte Àr sÄ förtjust i att ligga ner i min krubba (liggdelen) lÀngre. Jag brukar visa mitt missnöje genom att forma mig till en ostbÄge och hojta högljutt.
Ella

Bamsekalsonger

Jag har fÄtt ett par Bamsekalsonger av mamma idag. Hela eftermiddagen har jag kört hÄrdtrÀning med att öva pÄ att vara utan blöja. Det gick jÀttebra! Mamma och pappa har lovat mig en ny cykel med stödhjul om jag slutar med blöja och napp. Det Àr lite svÄrt efter som Ella fortfarande har bÄde napp och blöja sÄ man blir lite suktad speciellt av nappen.
Lucas

söndag, mars 29, 2009

FiskemÀssa och Uppsala besök

Jag har hunnit med en massa saker idag. Först var jag med pappa pÄ fiskemÀssan i Kista. Jag lyckades tjata till mig ett fiskespö och ett fiskedrag. Draget ser precis ut som Nemofisken i filmen Hitta Nemo. Efter mÀssan Äkte pappa och jag en svÀng till Uppsala för att hÀlsa pÄ farfar. Som alltid sÄ bjöd farfar pÄ god mat. Jag Ät 20 köttbullar och en stor portion glass.

NÀr jag kom hem hjÀlpte jag till att ta bort dammrÄttorna under sÀngen i gÀstrummet.
Lucas

Restaurangholmen runt med morfar

Jag och mamma har varit och trÀffat mormor och morfar. Medan mormor och mamma shoppade sÄ var jag med morfar pÄ barnvagnspromenad runt Restaurangholmen i Saltsjöbaden. Sedan blev vi bjudna pÄ lunch hemma hos mormor och morfar. Kul att fÄ lite quality time med mormor och morfar sjÀlv! NÀr brorsan Àr med sÄ blir det oftast inte sÄ mycket tid över till mig.
Ella

lördag, mars 28, 2009

TandlÀkarbesök och dubbelbissing pÄ G

Jag har varit hos tandlÀkaren idag för första gÄngen tillsammans med mamma. Det var ganska sÄ lÀskigt. Det tog ett tag innan jag öppnade munnen. Mamma trodde ett tag att vi skulle fÄ gÄ hem utan att jag hade visat upp mina tÀnder. Efter det att jag fÄtt undersöka mammas tÀnder med den lilla tandlÀkarspegeln sÄ var det ok för tandlÀkaren att titta pÄ mina tÀnder. Jag hade fÄtt alla mina tÀnder utom en som var pÄ gÄng. Sedan sa tandlÀkaren att jag eventuellt mÄste operera bort en sena som sitter mellan framtÀnderna men det gör de nÀr jag Àr sju Ätta Är. Efter att jag visat upp mina tÀnder fick jag en rosa ballong och en pÄse med refleks, tandborste och tandkrÀm. Efter besöket gick vi till biblioteket och lÄnade nÄgra nya böcker. Fast jag Àr mest intresserad av pusslen som de har dÀr. Mamma lÄnar och jag pusslar. Efter det sÄ ville jag gÄ till leksaksaffÀren och titta pÄ Mac lastbilen och Blixten Mcqueen bilen. Det blev en del tjat i affÀren men eftersom jag hade varit duktig hos tandlÀkaren tyckte mamma att jag kunde fÄr en liten Blixten Mcqueen bil. Trots att hon egentligen tyckte den var lite för dyr.

Ella har tvÄ smÄ risgryn pÄ gÄng i underkÀken. Det resulterar i att hon Àr lite kinkig just nu. Den ena bissingen kÀnde vi redan förra veckan och i dag nÀr vi tittade sÄ sÄg man den och sÄ kÀnde man ytterligare en bredvid.
Lucas

Ella vid middagsbordet tuggandes pÄ en majsbÄge.

torsdag, mars 26, 2009

Tulpaner till mamma

Idag kom pappa och hÀmtade frÄn dagis. Det Àr ganska sÄ sÀllan han gör det nu för tiden. Eftermiddagen spenderades hemma med pappa. Vi lekte och hade kul. Sedan var vi en svÀng till Mörby C och utrÀttade en del Àrenden. NÀr vi passerade blomsterbutiken kom jag pÄ att vi var tvungna att köpa blommor till mamma. Det skulle vara gula tulpaner.
LucasLĂ€gg till bild