lördag, oktober 31, 2009

Bus eller godis?

Idag ska jag skrÀmma folk! Mamma har sytt en vampyrdrÀkt till mig sÄ nu Àr jag superlÀskig. Vi har Àven hjÀlpts Ät att fixa Halloweenkort som jag ska ge till grannarna, mormor och farmor.
Lucas

Vampyren vill inte vara med pÄ bild...

fredag, oktober 30, 2009

Happy Halloween

Mamma har köpt en pumpa som vi har gröpt ur och gjort ögon och mun pÄ :-)
Lucas

Sista mysfredagen med mamma

Det har varit sista mysfredagen med mamma idag. Lite sorgligt men sedan kommer pappa vara hemma ett tag. Vi har mest tagit det lugnt och varit hemma och myst idag. Vi var till lekparken och lekte men det var kallt sÄ vi gick och köpte lunch pÄ Deli Italia istÀllet. NÀr Ella sovmiddag sÄ bakade mamma och jag muffins som vi bjöd pÄ nÀr Adam och David kom förbi pÄ eftermiddagen. De stannade Àven pÄ middag och som vanligt blev det hÀmtmat Àven denna fredag. Men inte sushi eftersom Adam och David inte Àter det utan frÄn CGŽs istÀllet. Efter allt lek och stoj denna eftermiddag och kvÀll sÄ Àr jag supertrött. ZzZzzz...
SoV gOtT!
Lucas

torsdag, oktober 29, 2009

Ella dansar...

pÄ bordet!

video

ROOM

Mamma och jag har varit pÄ ROOMs utförsÀljning idag. De har 50% pÄ allt sÄ det var lÄng lÄng kö utanför. Jag blev trött av att se sÄ mycket folk sÄ jag knoppade in i vagnen medan vi köade. Sedan var det tydligen hysteriskt inne i butiken men det mÀrkte jag inget av eftersom jag sov. Jag vaknade lagom tills vi kom tillbaka till bilen och mamma skulle packa in alla fina saker hon köpt. VÀl hemma igen sÄ fick jag klÀmma och kÀnna pÄ en den av sakerna.

Ella

Ett tidningsstÀll som ser ut som en handvÀska passar ju bra till mamma. Jag fick en bricka frÄn Rice

Lucas fick den hÀr ljusslingan med siffror.

onsdag, oktober 28, 2009

Playdate


Efter dagis sÄ var jag och Ella pÄ playdate hemma hos David och Oskar. David och jag Àr superbra kompisar och har helkul tillsammans. Han har massor med Blixten bilar som vi lekte med. Han hade ocksÄ massor med Blixten bilder och till och med Blixten tÀcke. Sedan vart vi bjudna pÄ god middag och pappa kom dit och Ät ocksÄ. Nu har vi kommit hem och jag sitter i soffan och coolar ner efter en hÄrd dag med vÀldigt mycket lek.

Lucas

fredag, oktober 23, 2009

Fullt upp

Idag har det inte varit nÄgon hemma mys fredag som det brukar vara. Idag har jag varit pÄ dagis eftersom det var fotografering dÀr idag. Alla barnen var finklÀdda sÄ Àven jag. Pappa hade till och med klippt mitt hÄr i gÄr kvÀll sÄ att jag skulle vara extra fin. Efter fotograferingen kom mamma, farmor och Ella och hÀmtade mig för att vi skulle gÄ till bvc och kolla Ellas och mina ögon. Efter det sÄ Äkte vi hem och lekte en stund och sedan Äkte vi ivÀg till Klapp & Klang. Det Àr min nya fredags aktivitet! SuPeRtReVlIgT. Ella och farmor hÀngde ocksÄ med fast det egentligen bara Àr för 3-4 Äringar. Ella gillar att sjunga och dansa men hon fick ha nappen i sÄ att det inte skulle bli för skrÀnigt.

Ella och jag fick en present av mamma idag, ett rosa Fisher Price dockhus som hon köpt pÄ Kid2kid i TÀby. Ella och jag satt och lekte en lÄng stund med det tillsammans.
Lucas

torsdag, oktober 22, 2009

Nya klÀder

Mormor har varit hÀr och passat mig medan mamma har varit ivÀg. Med sig hade hon fina klÀder frÄn HM till mig och Lucas. Trots att det var duggregn i luften sÄ var jag och mormor i lekparken över en timme och lekte och busade. Sedan kom mamma hem och dÄ hade hon hÀmtat Lucas frÄn dagis sÄ han ocksÄ skulle fÄ trÀffa mormor och leka en stund.
Mormor tAcK för fina kLÀDeR och en trevlig dag!

Ella

onsdag, oktober 21, 2009

Lek-dejt

Idag har det varit lek-dejt med David hemma oss mig. VÄra mammor kom och hÀmtade oss tidigt frÄn dagis idag och sÄ gick vi hem till mig och Ät mellis och lekte. David hade packat en lekvÀska med alla sina Bilar bilar sÄ vi hade massor med Bilar bilar att leka med. Jag kan sÀga att min nya Bilar bilbana gick pÄ högvarv. Ella lekte med Davids lillebror Oskar. Efter nÀstan tre timmars lek och bus sÄ var alla vÀldigt trötta.
Lucas

mÄndag, oktober 19, 2009

Dans

Efter dagis idag var jag pÄ dans. Det Àr min nya aktivitet pÄ mÄndagar. Det var min dagiskompis David som tyckte att jag skulle börja eftersom han var ensam kille. Kul hade vi. Det var som sagt jag och David och ett helt gÀng med rosa balett tjejer. Ella hade mycket spring i benen och hade svÄrt att bara sitta still och titta pÄ (smÄsyskon fÄr egentligen inte vara med).
Lucas

söndag, oktober 18, 2009

Grattis till Mamma & Pappa


Vi sÀger grattis till mamma & pappa som varit ihop i 12 Är!
Lucas & Ella

LUCAS

Idag Àr det min namnsdag! Det har vi inte direkt firat men jag har fÄtt en stor Bilar bilbana. Jag fick vÀlja sjÀlv nÀr vi var pÄ leksaksaffÀren idag. Farmor var hÀr och hade lÀmnat ett paket nÀr vi var borta under dagen. Det var ett par fina byxor frÄn Nova Star samt en tröja frÄn Gangster. Tack för alla fina presenter! NÀstan som om jag skulle fyllt Är.
Lucas

Bus & kul

Helgen har bjuti pÄ massor med bus och kul. I fredags trÀffade jag Adam och David. Vi var dÀr pÄ kvÀllen och de bjöd pÄ saft och glass. De vuxna fick vin och tilltugg. Sedan Äkte pappa med Adam och Davis pappa till casinot för att spela bort pengar.

I lördags hade hela familjen myslördag, vi gick i pyjamasen till klockan ett pÄ dagen. PÄ kvÀllen var Adam och David hÀr och lekte. De hade med sig pizza och pappa hade stekt pannkakor till oss barn. Mamma var med en kompis och tittade pÄ sjungande och dansande katter (Cats) pÄ Cirkus. KvÀllen var lyckad för alla!
Lucas

fredag, oktober 16, 2009

Fredagsmys

Idag har det varit hemma fredag med mamma. Jag har varit lite trött sĂ„ det passade bra att vara hemma idag. PĂ„ förmiddagen var vi ivĂ€g till Öppna förskolan. Jag har frĂ„gat flera gĂ„nger i veckan om inte jag kan fĂ„ följa med mamma och Ella sĂ„ idag Ă€ntligen. Fast mamma hade förvarnat om att det mest var smĂ„barn dĂ€r men det gjorde inte sĂ„ mycket för de hade massor med roliga leksaker att leka med. Lekte bland annat med en borg och Playmobilgubbar. Det var superkul. Jag var Ă€ven med pĂ„ sĂ„ngstunden men den tyckte hag var lite töntig. Ella skulle som vanligt springa om kring pĂ„ sĂ„ngstunden och ville helst Ă„ka rutschkanan.

PÄ eftermiddagen passade mamma och jag pÄ att baka nÀr Ella sov. Vi bakade goda hallongrottor. Sedan slappade vi och myste resten av dagen eftersom det var ruskvÀder ute.
Lucas

torsdag, oktober 15, 2009

Shopping i TĂ€bban

Mamma och jag har varit och shoppat i TÀby C idag. Jag var ganska sÄ nöjd nÀr jag fick stÄ upp i vagnen. Jag hatar nÀr jag mÄste sitta fastspÀnd i selen. Eftersom mamma snart ska börja jobba sÄ hade hon tydligen tÀnkt att hon skulle shoppa lite jobbklÀder men jag tyckte annorlunda. SÄ dÀrför blev det bara klÀder till mig :-) Jag har vÀxt ganska sÄ mycket sÄ jag behöver massor med nya klÀder.

Jag fick ocksÄ leka lite och titta pÄ fiskarna innan det var dags att Äka hem och Àta lunch och sovamiddag.
Ella




Topp och leggings frÄn PoP. Mockasiner frÄn Vincent.

Morgon hyss

Jag hittar pÄ sÄ mycket hyss nu tycker mamma och pappa. Jag gillar att klÀttra och nÀr mamma och pappa har tagit bort allt jag kan klÀttra pÄ dÄ fÄr jag komma pÄ nya saker att klÀttra pÄ. Jag gillar att ha mina nya vinterstövlar pÄ mig Àven nÀr jag Àr inne och klÀttrar!
KlÀtter Bellan

En pyjamastjej i kökslÄdan!

onsdag, oktober 14, 2009

Glassigt

Jag hÄller pÄ att fÄ tvÄ kindtÀnder, en uppe och en nere sÄ just nu Àter jag inte sÄ mycket förutom glass och vÀlling förstÄs.
Ella

video

Kan sjÀlv!

Jag kan Äka rutschkanan pÄ öppna förskolan sjÀlv! Jag Àr Àven vÀldigt duktig pÄ att klÀttra. Kan klÀttra upp pÄ bilgaraget hur lÀtt som helst.
Ella

video

mÄndag, oktober 12, 2009

Sista helgen pÄ landet

I fredags Äkte jag, mamma och Ella ut till landet tidigt. Vi gjorde ett lunch stopp pÄ Mc Donalds pÄ vÀgen ut. Det Àr sÄ himla kul att komma ut till landet nÀr man inte varit dÀr pÄ ett tag. Leksakerna Àr som nya. PÄ fredagskvÀllen kom Àven pappa ut.

PÄ lördagen var det bomupptagning vid vÄr brygga. Jag och Ella var och lekte vid strandkanten med massa andra barn. Efter allt stök med bommarna var det korvgrillning pÄ bryggan.

Sedan var det dags att ta upp bÄten men innan hann vi med en bÄttur i det fina höst vÀdret. Det var dock vÀldigt kallt att Äka bÄt. Men hÀrligt!
Lucas

Korvgrillning pÄ bryggan. Jag mumsar pÄ en god korv, korvbrödet gav jag till fiskarna.

Jag kör bÄten.

Ella kör bÄten.

Ella pÄ promenad pÄ landet

onsdag, oktober 07, 2009

Lek med mormor

Idag har det varit lek med mormor hela dagen. Efter lunch var vi ute i lekparken och lekte och gungad och sedan var vi inne och myste. Det var toppen att ha mormor hÀr!
Ella

tisdag, oktober 06, 2009

KlÀttring & eget rum

En sÄdan hÀr klÀttervÀgg skulle jag ha hÀr hemma!
(Mobol klÀttervÀgg, foto frÄn UmeÄ Universitet Industri design)

Jag Àr helt galen i att klÀttra. Jag klÀttrar pÄ allt jag kommer upp pÄ. Jag kan klÀttra upp pÄ soffbordet, köksbordet, Lucas stol i köket, gungÀlgen och allt annat som Àr farligt. GungÀlgen var kul att gunga pÄ förut men nu stÀller jag mig upp pÄ sittsen och slÀpper taget med hÀnderna. Mamma tycker det ser ut som om jag ska surfa.
Jag ska sova i eget rum i natt har mamma och pappa bestÀmt. Mitt rum har varit klart nu ett tag men jag har bara lekt i det pÄ dagarna. Men nu Àr det alltsÄ dags att sova dÀr. Vi fÄr se hur det gÄr.

SoVsÖtT Ella

Presenter


IgÄr kom det ett paket med posten till mig. Det innehöll en fin PippiklÀnning och ett par strumpbyxor frÄn mina vÀnner Axel, Viktor och Klara i Norrland. KlÀnningen kommer att bli perfekt pÄ vÄr sol- och badsemester i jul.

PÄ erftermiddagen precis nÀr vi varit och hÀmtat Lucas frÄn dagis kom grannen över med tvÄ paket till Lucas och mig. Jag fick en fin elefantleksak och Lucas fick en stor fin brandbil. Brandbilen var mycket uppskattad och vi lekte med den hela kvÀllen. Lucas sov till och med med den.

Ella

mÄndag, oktober 05, 2009

Öppna


Mamma och jag har varit en svĂ€ng till öppna förskolan idag pĂ„ förmiddagen. DĂ€r finns en rutschkana som jag bara Ă€lskar. Åkte den kanske 30 gĂ„nger. Vi var med pĂ„ sĂ„ngstunden och jag fick spela marakas. Jag lekte ocksĂ„ lite med trolldeg. Kul att trĂ€ffa massa andra barn!

Ella

lördag, oktober 03, 2009

1 Ă„rs kalas

Det har varit 1 Ärs kalas hÀr hemma idag för mig. Det bjöds pÄ kaffe och tÄrta. Eftersom familjen har varit lite sjuk sÄ var det bara de nÀrmsta som fick komma och fira. Mormor, morfar, farmor, Bosse, morbror Jonas och faster Janna var hÀr och fikade. De hade med sig massor med fina presenter. TyvÀrr knyckte brorsan alla fina leksaker som jag fick.
Ella

Paketöppning

En liten TV som jag fick av Lucas

Den rosa tÄrtan som mamma gjort

Smarrigt med tÄrta. Jag Àter sjÀlv med sked.

Presenter: Pussel och fÄrskinn frÄn mormor och morfar, klÀnning, leggings, kofta och Bamse frÄn farmor, Bosse och fastrarna, TV-speldosa frÄn Lucas, skÀllande hund frÄn morbror Jonas, mjukishund frÄn pappa, tÄrta och rosa vÀska frÄn mamma. Med posten kom pengar frÄn farfar.

Ella 1 Ă„r!


Idag Àr det min första födelsedag! Det firar vi hÀr hemma.
Ella

fredag, oktober 02, 2009

Lek & Bus

Idag har det varit lek och bus hemma hos och Adam och David. Vi mötte upp dem i Mörby Centrum efter lunch. Efter lite shopping pÄ HM och Hemköp gick vi hem till dem och lekte och fikade. Efter fyra timmars lek tyckte mamma att det var dags för oss att gÄ hem eftersom pappa snart skulle komma hem. Jag ville egentligen vara kvar ett tag till men vi bestÀmde att vi kunde ses i helgen och fortsÀtta leka. Vi hann precis innan för dörren nÀr pappa kom hem med hÀmt sushi. Min favorit mat just nu. Jag Ät nog mest av alla. Nu Àr det dags att sova för i morgon ska jag upp och sjunga för min lillasyster som fyller 1 Är!
GoDnAtT! Lucas

torsdag, oktober 01, 2009

Pianospel hos mormor

Idag har jag varit med mormor pÄ förmiddagen medan mamma var i Forum Nacka och shoppade. Jag fick leka med alla mammas och morbror Jonas leksaker men det bÀsta var nog mormors piano. Jag satt en lÄng stund och klinkade. Sedan Ät mamma och jag sushi lunch med mormor innan vi tog en tur till Fogia och en utförsÀljning i Finnboda Hamn. UtförsÀljningen bjöd pÄ en hel del trevligt, Canada Goose jackor, Patagonia fleesar för barn, Kamik kÀngor för barn och massa annat fint. Mamma vart superglad över att ha hittat ett par varma vinterstövlar frÄn provkollektionen för 300:- eftersom hon inte hittade nÄgot i Forum Nacka till sig sjÀlv. I Forum Nacka blev det bara vinterklÀder till Lucas frÄn PoP. Mamma passade pÄ att lÀmna in nÄgra av vÄra gamla Po.P plagg och fick dÄ 10% rabatt. (Plaggen kommer sedan att sÀljas i en secondhand avdelning pÄ Po.P och pengarna kommer att gÄ till barnrÀttsorganisationen Plan.)
Ella

Pianospel hos mormor

Familjens vinterkÀngor frÄn vÀnster: Mammas ULU, Lucas Ecco och Ellas Kvat.